Рівненщина: «Волинь туристична» - у Луцьку

Рівненщина: «Волинь туристична» - у Луцьку

25.05.13 12:44 0 1104
Масштабний проект для любителів подорожей, який ініціювала обласна влада, продовжують презентувати загалу. Так, про переваги, можливості та перспективи «Волині туристичної» розповіли в Луцьку. Нагадаємо, цей проект об’єднує мандрівні шляхи п’яти регіонів – Рівненщини, Волині, Тернопільщини, Житомирщини та Хмельниччини. Таким чином він має усі шанси доповнити туристичну карту України на рівні з Карпатами, Львовом, Києвом, Одесою та Кримом.

«Спільні проекти, особливо в галузі туризму, сприятимуть популяризації територій та їх розвитку, - акцентував голова облдержадміністрації Василь Берташ під час презентації. - Наші регіони стануть ще більш цікавими для любителів подорожей. А це вигідно. Наприклад, європейські країни вже давно навчилися заробляти на туризмі. І деякі міста мають від цього левову частку надходжень до бюджету».

Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук підкреслив, що українці та іноземні гості цікавляться тутешньою історією, архітектурними та культурними пам’ятками. «Проект «Волинь туристична» сприятиме популяризації наших маршрутів, покращенню іміджу усіх його учасників та, звичайно, розвитку туристичного бізнесу», - підкреслив Борис Клімчук.

Перспективність спільного для декількох регіонів туристичного продукту відзначив і радник Президента України Володимир Зубанов, який також побував на презентації.

Тим часом «Волинь туристична» - багатогранний проект. Його серцевиною є портал http://www.volyntravel.com.ua. Саме тут можна знайти інформацію про основні мандрівні напрями, найцікавіші об’єкти та події, розповів заступник голови облдержадміністрації Олексій Губанов. Тим, хто любить подорожувати, пропонують розроблені маршрути, також є можливість прокласти їх на власний розсуд. А візуальним доповненням «Волині туристичної» стали картини рівненських художників Дмитра Личака та Олександра Гурістюка, на основі яких створили календарі. Найцікавіші місцини краю популяризують і мандрівні проморолики. Їх зйомки відбувалися у Луцькому замку, на озері Світязь, у Пересопниці, в Почаївській лаврі, в Музеї бурштину. Саме ці об’єкти представляють різноплановий туристичний потенціал історичної Волині. Режисером цих короткометражок став Сергій Фадєєв, один із переможців Всеукраїнського фестивалю молодого аматорського кіно «DVERY». У зйомках брали участь як професійні актори, так і аматори. Адже стати героєм туристичного проморолика про Волинь може стати кожен.

Натомість у перспективі в рамках проекту мають створювати нові локації. Так, у планах – етнопарк «Волинський майдан», що об’єднає в одному місці автентичні цікавинки з усього краю, та центр екстремального відпочинку «Острів свободи Куба», який стане місцевим міні-Казантипом – там відбуватимуться фестивалі електронної музики, виставки авангардних художників та фотографів, змагання з технічних видів спорту та майстер-класи.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Олег Махніцький вимагає ...

КОМЕНТАРІ