Рівненська область: Колегія Головного управління ДСНС проаналізувала стан роботи пожежно-рятувальних підрозділів Рівненщини у поточному році.

Рівненська область: Колегія Головного управління ДСНС проаналізувала стан роботи пожежно-рятувальних підрозділів Рівненщини у поточному році.

25.05.13 08:45 0 1191
23 травня в Острозькій районній державній адміністрації відбулося виїзне засідання Колегії Головного управління ДСНС України у Рівненській області. У його роботі взяли участь керівництво обласного управління ДСНС, начальники структурних та підпорядкованих підрозділів Держслужби з НС Рівненщини, керівники аварійно-рятувальних формувань краю.

В ході Колегії були розглянуті підсумки службової діяльності Головного управління і підпорядкованих підрозділів ДСНС Рівненської області в поточному році та стан готовності підрозділів ДСНС Рівненщини до роботи у весняно-літній період.

На засідання був запрошений голова місцевої райдержадміністрації Василь Дума та міський голова Олександр Шикер. У вступному слові очільник району ознайомив присутніх із соціально-економічною характеристикою Острозького краю, назвав останні здобутки та плани на найближчу перспективу. Також, Василь Іванович висловив щиру подяку як місцевим рятувальникам, так і керівництву обласного управління ДСНС за роботу з ліквідації наслідків нещодавнього буревію на території Острожчини.

Про результати роботи та подальші завдання доповідали перший заступник начальника обласного Управління Сергій Крук, заступники начальника ГУ ДСНС Ігор Михальчук та Олег Панюк. У своїх виступах члени Колегії відмітили, що за звітний період були вжиті заходи щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, належного функціонування Рівненської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту населення і територій, реалізації державної політики у визначеній Управлінню сфері діяльності.

Так, на сьогоднішній день в області виникло 405 пожеж, під час яких загинуло 19 осіб (з них 1 дитина) та постраждало 13 громадян. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, вдалося досягнути суттєвого зменшення як кількості пожеж, так і негативних наслідків від них. Зокрема, число пожеж зменшилося на 32%, а кількість загиблих і травмованих громадян зменшилася відповідно на 35 та 40%. Під час гасіння пожеж рівненськими рятувальниками у цьому році було врятовано життя 10 громадян, в тому числі 2 дітей.

Також у 2013 році спостерігається зниження кількості нещасних випадків та їх наслідків. Так, на зареєстровано 260 нещасних випадків проти 398 у минулому році (- 34%). За цей же період загинуло 98 осіб проти 144 у 2012 році (- 32%), а травмувалося 247 громадян проти 301 людини (- 18%) за аналогічний час минулого року.

Співробітниками наглядово-профілактичного блоку проведено комплекс пожежно-профілактичних заходів по попередженню виникнення пожеж в місцях з масовим перебуванням людей, на об’єктах соціальної сфери та в житловому секторі. Органами управління та підрозділами цивільного захисту здійснено комплекс заходів, в результаті чого не допущено затоплення населених пунктів області внаслідок льодоходу, повені та дощових паводків.

Проводиться постійний моніторинг за виконанням заходів обласних програм сфери діяльності Головного управління ДСНС, за результатами яких здійснюється інформування обласної державної адміністрації. Стан виконання вимог Закону України „Про звернення громадян”, відповідних актів Президента України та наказів Держслужби постійно знаходиться на контролі у керівництва обласного Управління.

В ході Колегії відзначалося, що керівниками підпорядкованих підрозділів ДСНС області з підлеглим особовим складом проведено певну профілактичну роботу щодо особистого усвідомлення необхідності дотримання службової дисципліни, особистої відповідальності щодо збереження життя та здоров’я. Як наслідок, вдалося запобігти випадкам загибелі особового складу під час несення служби та поза її умовами, а також не допустити жодного випадку порушень антикорупційного законодавства особовим складом та працівниками Держслужби з НС.

Серед інших питань, про які йшлося на засіданні колегії – зміцнення матеріально-технічної бази підрозділів, заходи з очищення території Рівненщини від вибухонебезпечних предметів, обслуговування потенційно-небезпечних об’єктів, кадрове забезпечення та протидія корупції тощо.

Про причини недоліків та стан їх усунення звітували керівники окремих районних підрозділів ГУ ДСНС.

Підбиваючи підсумки Колегії полковник служби цивільного захисту Сергій Крук наголосив на необхідності забезпечення подальшого виконання завдань, визначених Програмою економічних реформ Президента України на 2010-2014 роки „Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”, пріоритетних завдань ДСНС України щодо формування та реалізації державної політики у визначеній сфері повноважень на 2013 рік, проведення комплексу заходів направлених на запобігання пожеж, надзвичайних подій та загибелі людей у весняно-літній період, вирішення питань по створенню запланованої кількості підрозділів місцевої пожежної охорони, організації належного фінансування заходів обласних програм сфери цивільного захисту населення і територій, відновлення систем пожежної автоматики будинків підвищеної поверховості в містах Рівне та Кузнецовськ, впровадження на потенційно-небезпечних об’єктах систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення, поглибленні співпраці підпорядкованих підрозділів ГУ ДСНС з місцевими органами державної влади та органами місцевого самоврядування задля запобігання надзвичайним ситуаціям та ліквідації їх наслідків, а також посиленні протидії корупції в системі Державної служби з НС.

По завершенню засідання керівництво Головного управління та начальники підпорядкованих підрозділів побували на екскурсії в історико-культурному музеї Острога та відвідали чоловічий Свято-Троїцький Межиріцький монастир. Рятувальники ознайомилися з історією храму, оглянули мальовничу територію та старовинні будівлі монастиря, а також вклонилися чудотворним іконам.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі стартував ...
Наступна новина: Майже половина експозиції ...

КОМЕНТАРІ