На Рівненщині пройшов обласний етап фестивалю ДЮП

На Рівненщині пройшов обласний етап фестивалю ДЮП

25.05.13 12:03 0 965
Про дитячу загибель і травматизм під час пожеж та нещасних випадків можна багато говорити, наводити безліч прикладів, але проблему дитячої загибелі таким чином не вирішити. Найефективнішим у запобіганні лиху є копітка та постійна робота з дітьми. Одним із впливових методів профілактичної роботи серед дітей є проведення фестивалю дружин юних пожежних. І що особливо цінне в його проведенні – це те, що більшість нововведень і прогресивних думок внесено самими дітьми.

У селі Олександрія Рівненського району в період з 21 по 23 травня пройшов обласний фестиваль дружин юних пожежних, який відбувався під патронатом Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в області, Управління освіти і науки Рівненської ОДА та Добровільного пожежного товариства. Це завжди довгоочікуване свято, яке збирає веселих, кмітливих та обдарованих підлітків. Під гучним гаслом «ДЮП — це круто, ДЮП — це клас, ДЮП об’єднує всіх нас!» 12 кращих команд міст та районних центрів мали змогу продемонструвати свої таланти та знання пожежно-рятувальної справи у різноманітних конкурсах, які включали в себе змістовність, оригінальність, гумор, літературний рівень тексту, музичний супровід, костюми, реквізити, декорації, хореографію, артистизм та вокал. Після художніх і жартівливих номерів, команди показували свої навички і вміння на практиці у спортивних естафетах. Враження від цих днів були особливими. Із захопленням спостерігаючи за учасниками змагань, особливо за дівчатками – з якою легкістю вони долали перешкоди. Звичайно, не всім вдалося виконати поставлені завдання, але їхній винахідливості позаздрили би і професіонали. За словами суддів, важливі не стільки результати, стільки та практика, яку отримали діти під час змагань.

Протягом трьох напружених днів серед дітей точилася безкомпромісна боротьба на різних етапах та дистанціях. Один зайвий бал штрафу міг змінити долю команди. Але на те і змагання, щоб визначати найкращих.

І ось настав час прощатися. Заключна дискотека, величезне багаття і звісно нагородження переможців і найактивніших учасників змагань. За рішенням компетентної суддівської колегії, переможцями обласного фестивалю стали: перше місце – команда м. Кузнецовська, друге місце – команда Радивилівського району, третє місце – команда школи №27 міста Рівного. Крім того, усі команди були нагороджені цінними подарунками та грамотами у різних номінаціях.

Фестиваль закінчився, але у серцях глядачів та учасників залишився заряд енергії, бадьорості та любові, а найголовніше те, що кожен з дітей поповнив свій багаж знань з основ безпечної життєдіяльності.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині виставки, ...
Наступна новина: Уряд затвердив баланс газу ...

КОМЕНТАРІ