У Рівному вислухала вирок багатодітна матір, яка змушувала жебракувати своїх дітей

У Рівному вислухала вирок багатодітна матір, яка змушувала жебракувати своїх дітей

25.05.13 16:46 0 1018
Прокуратурою м.Рівне забезпечено участь у розгляді судом кримінальної справи щодо жінки, обвинуваченої у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.150-1 КК України (використання малолітньої дитини для заняття жебрацтвом).

— 28-річну матір трьох дітей (віком від 1 до 7 років), уродженку одного з сіл Ковельського району Волинської області, правоохоронці затримали у Рівному поблизу одного з ринків під час зайняття жебрацтвом. Зі слів жінки, на шлях жебрацтва її штовхнула безвихідь: громадянський чоловік виховувати дітей не допомагає, жити ніде, а коштів, які отримує від держави, не вистачає, — розповіла старший прокурор прокуратури м. Рівне Лілія Головчак. — Жінка щодня, беручи з собою когось із нащадків, випрошувала гроші, речі, інші матеріальні цінності в людей, небайдужих до прохань молодої матері. Шлях "загартування" жебрацтвом пройшли всі її діти.

У 2010 році вказану особу працівники міліції вже притягали до кримінальної відповідальності за використання малолітньої дитини за заняття жебрацтвом. Відповідно до ст.150-1 КК України (використання малолітньої дитини для заняття жебрацтвом) її зобов’язали сплатити штраф у розмірі 850 грн. Крім того, вона неодноразово притягувалась до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.187 КУпАП (порушення правил адміністративного нагляду).

Вироком Рівненського міського суду жінку визнано винною у вказаному злочині та призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 3 роки. Однак, врахувавши щире каяття та обіцянку підсудної більше не займатися жебрацтвом, а належним чином виховувати дітей, суд звільнив жінку від відбування основного покарання, встановивши їй іспитовий строк на рік, та зобов’язав не виїжджати за межі України без дозволу органу кримінально-виконавчої системи.

Прес-служба прокуратури м.Рівне
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина: ...
Наступна новина: Вадим Гураль привітав ...

КОМЕНТАРІ