Олексій Кайда звернувся в Генпрокуратуру і МВС щодо бездіяльности міліції і прокуратури Тернопілля

Олексій Кайда звернувся в Генпрокуратуру і МВС щодо бездіяльности міліції і прокуратури Тернопілля

25.05.13 17:25 0 1028
24 травня 2013 року під час пленарного засідання сесії Верховної Ради України було озвучено запит народного депутата-свободівця Олексія Кайди до Генерального прокурора України Віктора Пшонки та міністра внутрішніх справ України Віталієві Захарченку щодо бездіяльности та неналежного реагування прокуратури та міліції Тернопільської области на порушення законодавства з боку голів Тернопільських обласної та районної адміністрацій Валентина Хоптяна та Віктора Щепановського в земельній царині та галузі культурної спадщини тощо.

Як йдеться у запиті, прокуратура та міліція Тернопілля не реагують належним чином на депутатські звернення щодо порушення законности, зокрема щодо розкрадання землі, пошкодження об'єктів культурної спадщини, незаконного розміщення підпільних казино, продажу алкоголю в нічний час тощо.

"У відповідь на звернення та скарги надходять типові відписки про те, що фактів порушень не виявлено. До прикладу, я скеровую звернення у прокуратуру про службову недбалість та свідоме сприяння пошкодженню державного майна з боку начальника управління культури адміністрації, а прокуратура скеровує звернення "для розв'язання" цієї проблеми в управління культури ОДА. Складається враження, що деякі посадовці поросту клеять дурня", – зазначив свободівець.

"Замість того, аби займатися боротьбою зі злочинністю, вони звозять міліцію зі всієї области й охороняли комуністів. Якщо посадові особи прокуратури та міліції не можуть виконувати належним чином своїх службових обов'язків, то варто розглянути питання відповідності їхнього перебування на займаних посадах", – наголосив Олексій Кайда.

Народний депутат вимагає провести перевірку із залученням працівників Генеральної прокуратури та Міністерства внутрішніх справ фактів бездіяльности та неналежного реагування на порушення законности з боку посадових осіб прокуратури та міліції Тернопільської области.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Туристичний потенціал ...
Наступна новина: Рівненщина: «Музейні ...

КОМЕНТАРІ