Житомирщина: відбувся Чемпіонат області з пожежно-прикладного спорту пам’яті Володимира Герговського

Житомирщина: відбувся Чемпіонат області з пожежно-прикладного спорту пам’яті Володимира Герговського

26.05.13 16:12 0 858
Вже стало традицією для Управління ДСНС України у Житомирській області у травні на стадіоні 1-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Житомир проводити Чемпіонат області з пожежно-прикладного спорту. Вже п’ятий рік поспіль ці змагання приурочені пам’яті Володимира Герговського – колишнього начальника Головного управління МНС в області, який сам приймав у них активну участь і досягнув значних результатів. Цього разу змагання тривали чотири дні.

Першого дня відбулася товариська зустріч чотирьох команд – Житомирської, Рівненської, Вінницької та Хмельницької областей України. Як зазначив начальник Управління ДСНС в області Ігор Нікітчук, такі зустрічі мають стати традиційними у межах змагань. У цьогорічному товариському матчі перемогли господарі поля. Друге місце посіла команда з Рівного, бронза дісталася Вінниці.

Наступного дня за першість вже змагалися команди дружин юних пожежних. Юнакам довелося долати стометрівку із перешкодами, сходити по штурмовій драбині у вікна навчальної башти та найцікавішим, третім, етапом для них була пожежна естафета – 4 етапи по 100 метрів: спортивний будиночок, огорожа, бум та гасіння палаючого протвеня. Найсильнішою виявилася команда юнаків із Житомира. Друге і третє місце посіли відповідно команди з Бердичівського та Чуднівського районів.

Третього дня свою майстерність уже в межах змагання за перехідний кубок імені Володимира Герговського змагалися представники державних пожежно-рятувальних частин області. Участь у змаганні взяли всі без винятку райони Житомирщини. Тут найцікавішим для глядачів є бойове розгортання пожежних рукавів від автоцистерн із подальшою подачею води для гасіння вогню. Під час цього етапу командний дух учасників змагань передається навіть тим, хто за ними спостерігає. Серед професійних пожежних першість посіла команда Управління ДСНС в області. Друге і третє місця поділили між собою команди 16-ї державної пожежно-рятувальної частини Радомишля та 1-ї ДПРЧ – міста Житомир. Отже, прехідний кубок імені Володимира Герговського цього року буде знаходиться в Управлінні ДСНС області.

В останній, четвертий, день змагань за кубок змагалися співробітники професійних пожежних постів області. У наполегливій та захоплюючій боротьбі золото здобув 28-й професійний пожежний пост селища Іршанськ Володарсько-Волинського району, срібло – 29-й ППП селища Довбиш Баранівського району, а бронза дісталася 24-й державній пожежно-рятувальній частині селища Любар.

На підтримку доброї традиції, окрім переможців, були також заохочені найстарші і наймолодші спортсмени.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів'яни долучились до ...
Наступна новина: У Львові Всеукраїнський ...

КОМЕНТАРІ