У Луцьку відбувся «Велодень-2013»

У Луцьку відбувся «Велодень-2013»

27.05.13 10:41 0 929
У нашому місті вже всьоме відбулася всеукраїнська акція «Велодень». Захід проводиться з метою пропаганди здорового та активного способу життя.

Щороку кількість лучан, які приєднуються до всеукраїнської акції «Велодень», збільшується. Якщо в 2007 році їх було близько 30, то цьогоріч – більше тисячі.

Перед стартом організатори видавали учасникам біло-зелені стрічки та кульки.

Варто зауважити, що до акції долучилися лучани різних вікових груп. Були і люди поважного віку, і дорослі, і діти. Крім того, окремі велолюбителі взяли з собою на захід і своїх домашніх улюбленців, яких везли у спеціальних пристроях, прикріплених до велосипедів.

Особливістю сьогоднішнього свята стало те, що частина учасників їхали у костюмах лицарів.

Участь у акції цьогоріч взяли й представники міської влади. Зокрема, разом з лучанами вулицями міста проїхалися заступник міського голови Тарас Яковлев, депутати міської ради Наталія Бунда, Павло Данильчук та Андрій Калахан.

Перед початком велопробігу з вітальним словом до учасників свята звернувся заступник міського голови Тарас Яковлев, який сказав: «Мені приємно бачити, що до акції «Велодень» долучилося так багато людей. З кожним роком все більше і більше лучан бере участь у цьому святі велосипедистів. Це хороша нагода зустрітися і поспілкуватися між собою». Також він побажав усім гарно проведення часу і хорошого настрою.

Павло Данильчук, депутат міської ради, зазначив, що у Луцьку активно популяризується велосипедний рух і це необхідно продовжувати. Він висловив переконання, що необхідно будувати велодоріжки та велопарковки і тоді кількість велосипедистів у місті збільшуватиметься, а автомобілів буде зменшуватися.

Учасники акції стартували з Театрального майдану і проїхали за наступним маршрутом: вулиця Винниченка – проспект Перемоги – проспект Соборності – проспект Молоді – проспект Відродження – вулиця Рівненська – проспект Волі – Театральний майдан.

Пробіг тривав майже годину. За цей час учасники акції проїхали більше 10 кілометрів.

Потому на Театральному майдані учасники свята мали можливість повправлятися у стрільбі з лука, спробувати, їдучи на велосипеді, влучити імпровізованим списом у мішень тощо. Крім того, організатори заходу підготували й ряд інших цікавих заходів.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 28-30.05 у Хмельницькій ...

КОМЕНТАРІ