Ірина Фаріон: "Тільки земля, скроплена від удару протиборчих хмар, здатна знову народити українських героїв"

Ірина Фаріон: "Тільки земля, скроплена від удару протиборчих хмар, здатна знову народити українських героїв"

27.05.13 16:23 0 818
"Смерть наших героїв стала найпевнішим нашим відродженням і усвідомленням того, що їхній шлях є правдивою нашою дорогою. Один із класиків казав, що не тільки герої потрібні світові, а й світ повинен бути вартий героїв. Чи маємо ми світ, вартий наших героїв, чи ми реально варті нашої високої історії?". Про це сказала народний депутат України від ВО "Свобода" Ірина Фаріон у своєму виступі на вічі з нагоди Дня героїв, яке відбулося 26 травня 2013 року біля пам'ятника Степанові Бандері у Львові.

"шнє свято – це заглиблення у подвиг тих, хто абсолютно не вписувався в дух часу. Час насправді ніколи не працюватиме на нашу користь, час – це та субстанція, яка вимагає від нас неустанної боротьби з ним. Бандера, Шухевич, Петлюра боролися з часом, холодноярські повстанці, закарпатські січові стрільці боролися з часом. Вони відійшли фізично, проте залишилися живими – хіба це не перемога над часом? Хіба це не перемога над часом, коли їхня смерть стає нашим безсмертям.

Можу констатувати інше: уперше у Верховній Раді 23 травня вшанували пам'ять полковника Євгена Коновальця. Це означає, що в країні відбулися дуже суттєві якісні зміни. Не бійтеся цього гострого антагонізму, який народжується в нашому суспільстві, бо тільки з удару хмар йдуть сильні дощі, яких потребує спрагла українська земля. І тільки українська земля, скроплена від потужного зудару протиборчих хмар, буде здатна знову народити українських героїв", - зазначила Ірина Фаріон.

Дуже хотілося б, як наголосила народний депутат, аби сьогоднішній день став підставою для того, аби проникати у життя тих людей, які стали на кін боротьби із часом, боротьби з угодовством, з пристосуванством.

"Є сенс взятися до статті Олени Теліги "Або – або", бо саме в такому політичному дискурсі ми зараз перебуваємо, - зазначила Ірина Фаріон. - Весь український соціум зараз можна вмістити у дві частки, між якими інших не існує: це частка "так" і частка "ні". "Так" – соборній, незалежній, самодостатній, націєцентричній Україні і абсолютне "ні" породженню радянської системи – Партії регіонів і комуністів. Іншого шляху немає. І це засвідчує те несамовите протиборство, яке триває у Верховній Раді й на вічах "Вставай, Україно!".

"День героїв – це нагода зібратися, подумати, стати сильнішим, потиснути один одному руки і врешті решт сказати, що сьогоднішній світ вартий наших героїв", - наголосила народний депутат.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Галина Чорна: ...
Наступна новина: Чернігів: Ігротеки «За крок ...

КОМЕНТАРІ