Галина Чорна: "Порятунок нації від зневіри та розчарувань – в її славетному минулому і в постатях її героїв"

Галина Чорна: "Порятунок нації від зневіри та розчарувань – в її славетному минулому і в постатях її героїв"

27.05.13 15:49 0 1090
" ми не просто вшановуємо наших героїв і складаємо їм подяку - ми звіряємо свої життя із їхніми життями. Бо порятунок нації від зневіри та розчарувань – в її славетному минулому і в постатях її героїв". Про це сказала депутат Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Галина Чорна у своєму виступі на вічі з нагоди Дня героїв, який відбувся 26 травня 2013 року у Львові, біля пам'ятника Степанові Бандері.

"У травні, в апогей весни, загинули безстрашні сини України – Євген Коновалець, Микола Міхновський, Симон Петлюра, - зазначила Галина Чорна. - У цей день вшановуємо пам'ять усіх українських героїв, котрі дивляться не тільки із цих портретів, що їх тримають пластуни, портретів, на яких вони молоді та щасливі, - вони певно дивляться на нас із небес.

Ми дякуємо їм за те, що не пошкодували своїх життів - в ім'я справи, в ім'я ідеї, в ім'я великої мети - що не побоялися не долюбити, не побоялися, що опісля вже без них будуть рости їхні діти та онуки.

Але ми не просто вшановуємо їх і складаємо їм подяку. Ми також звіряємо свої життя із їхніми життями. Бо порятунок нації від зневіри та розчарувань – в її славетному минулому і в постатях її героїв. Озираючись на їхні непрості та жертовні життя, ми вчимося відрізняти мале від великого, дрібничкове від значущого, а минуще від вічного. Бо як писала наша безстрашна українська героїня Олена Теліга, аби пізнати справжні обличчя велетнів – люди мусять бодай трохи дотягнутися до їхнього рівня, і мати в собі бодай трохи їхньої відваги.

Так, українська нація – нація велетнів, нація героїв. Ми маємо на кого рівнятися і з кого брати приклад: князі Олег Віщий, Ярослав Мудрий, Володимир Великий, Данило Галицький, славні козацькі гетьмани, гайдамаки, воїни Гонти і Залізняка, повстанці Холодного Яру і Чорного лісу, воїни УПА…

Життя в Україні ще зовсім не таке, як про те мріялося славетним героям. Знищується українська мова, переполовинюється українська історія, іде наступ на соціальні права українців. 18 травня у Києві, під час акції "Вставай, Україно!" зухвалі бандити б'ють журналістів. Головного нападника, щойно затриманого на вимогу громадськості, відпускають в обмін на заставу в… 26 тисяч. То це така ціна справедливості в Україні?

Але не все так безнадійно. Опозиція впевнено рухається вперед. Зареєстровано законопроекти, які змінять життя в Україні, і люди, попри спротив влади, піднімаються на багатотисячні акції протесту. Але робота над майбутнім – справа не одного дня. Це як храм, який треба будувати цеглина за цеглиною щодня, щогодини. І наша рука таки не здригнеться довести розпочате до кінця. Бо ми належимо до нації героїв. За нами поклик їхньої вогненної крові. А пам'ять про них робить нас сильними і непереможними".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Ірина Фаріон: "Тільки ...

КОМЕНТАРІ