На Львівщині петро Колодій відкрив відновлену пам'ятну таблицю біля музею Романа Шухевича в Білогорщі

На Львівщині петро Колодій відкрив відновлену пам'ятну таблицю біля музею Романа Шухевича в Білогорщі

27.05.13 13:36 0 897
26 травня 2013 року голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій взяв участь в урочистостях з нагоди Свята Героїв, які відбулися в селі Білогорщі. Розпочалися урочистості із покладання квітів до пам'ятника головному командирові УПА генерал-хорунжому Романові Шухевичу. Також відбулося відкриття відновленої пам'ятної таблиці перед музеєм Шухевича, яку кілька місяців тому пошкодили вандали. У заходах також взяли участь син командира, Герой України Юрій Шухевич, депутати місцевих рад від ВО "Свобода", представники громадських ветеранських та молодіжних організацій, студенти Львівського державного університету фізичної культури, ліцеїсти Львівського державного ліцею імені Героїв Крут, школярі. Потім відбулося громадське віче на честь Свята Героїв.

Виступаючи на вічі Петро Колодій, зокрема, сказав: "Нація, в якої сильна історична пам'ять, яка пам'ятає свою історію і бере з неї уроки – має майбуття. Львівська обласна рада приділяє велику увагу історичній пам'яті українського народу". Також голова облради наголосив на тому, що в обласній раді діє Програма із вшанування місць загибелі та поховань борців за незалежність України. Минулого року в рамках цієї програми було встановлено понад 100 пам'ятників.

На завершення виступу Петро Колодій висловив упевненість в тому, що Євген Коновалець, Степан Бандера, Роман Шухевич – були, є і завжди будуть нашими героями.

Після громадського віча відбулося урочисте запалення Вогню Героїв і старт естафети за участю студентів Львівського державного університету фізичної культури.

На завершення урочистостей в селі Білогорща всі учасники заходу відвідали Меморіальний музей Романа Шухевича.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ