Темпи росту заробітної плати на Волині за чотири місяці 2013 року на 2,4% швидші, ніж загалом в Україні

Темпи росту заробітної плати на Волині за чотири місяці 2013 року на 2,4% швидші, ніж загалом в Україні

28.05.13 10:50 0 1348
Темпи росту заробітної плати на Волині за чотири місяці 2013 року на 2,4% швидші, ніж загалом в Україні. Її середньомісячний розмір на одного штатного працівника господарського комплексу у березні становила 2 457 грн. Про це на сьогоднішній оперативній нараді повідомив голова облдержадміністрації Борис Клімчук. Разом з тим, він висловив стурбованість тим фактом, що в області працює низка підприємств, керівники яких систематично порушують законодавство України щодо розмірів оплати праці.

«Ситуація така: не забезпечують росту заробітної плати, а штат при цьому неправомірно великий або ж кількість працівників оптимальна. Але з невідомих причин недотримуються мінімального, гарантованого державою рівня оплати праці», - повідомив Борис Клімчук.

Голова облдержадміністрації запропонував долучитися до роботи з такими підприємствами представників Волинського обласного об’єднання організацій роботодавців та Федерації профспілок. «Підготуємо листи, підписані трьома сторонами, у яких висловимо стурбованість ситуацією. Поки що так. Якщо реакції не буде – тоді передамо матеріали в прокуратуру», - підкреслив Борис Клімчук.

«Я вважаю, що ті роботодавці, які працюють правильно і думають про своїх робітників перш за все, мають моральне право звертатися до порушників закону з пропозиціями привести оплату праці до відповідних розмірів», - акцентував голова облдержадміністрації.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові завершився IX ...
Наступна новина: На Чернігівщині під час ...

КОМЕНТАРІ