На Волині юні рятувальники-волонтери навчили дорослих рятувати життя

На Волині юні рятувальники-волонтери навчили дорослих рятувати життя

28.05.13 16:19 0 1045
25 травня у Луцьку відбулась громадська акція «Запобігти, врятувати, допомогти» за участі юних волонтерів-рятувальників, працівників служби «101» та членів обласного осередку Червоного Хреста. Лучан та гостей міста навчили виконувати штучне дихання та непрямий масаж серця на спеціальному комп’ютеризованому манекені, користуватись вогнегасником, а діти під час заходу приміряли на себе шолом та бойовий одяг рятувальників.

Акція організована за ініціативи управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Волинській області, обласної організації Добровільного пожежного товариства, управління освіти та науки облдержадміністрації у рамках реалізації проекту "Молодь прикордоння: разом за безпеку", що співфінансується Європейським Союзом по Програмі транскордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна на 2007-2013 роки".

Дійство відбулося у центрі міста на Театральному майдані під час проведення виставки-творчого звіту усіх позашкільних навчальних закладів області, отож бажаючих спробувати себе в ролі рятувальника було чимало.

Так, Анастасія Позняковська та Максим Музичук, учні відповідно загальноосвітніх шкіл № 3 та 4 м.Ківерці - члени обласної збірної команди «Школа безпеки», під наглядом дипломованих фахівців осередку Червоного Хреста Марії Іщик та Наталії Столярчук вчили юнаків та дорослих здобути нелегкі, але безцінні практичні навички проведення реанімаційних заходів по рятуванню життя непритомної людини.

Загалом понад три десятки дітей, юнаків та дорослих успішно виконали комплекс дій «штучне дихання та непрямий масаж серця» і в знак підтвердження отриманих знань з гордістю одягнули бейджики «Я вмію рятувати життя!», де юні вчителі вписали ім’я та прізвище новоспеченого рятувальника.

Гуртківці обласного центру технічної творчості учнівської молоді Ігор Бабула, Олександр Іранек, Ярослав Дричик та Горбунов Владислав, а також учні Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького Наталія Бонюк, Ольга Смолярчук та Марта Дорошенко поширювали серед присутніх пам’ятки з правил безпеки та дій на випадок різного роду надзвичайних ситуацій, закликали діток більше дізнатись про службу «101». Зацікавлені юнаки змогли відразу ж спробувати себе в ролі справжнього пожежника: одягнувши бойовий одяг, шолом та взявши до рук вуглекислотного вогнегасника, дітям дозволяли привести його в дію і спрямувати струмінь вогнегасячого газу на уявне полум’я.

Приємно зазначити, що голова обласної державної адміністрації Борис Клімчук та голова обласної ради Володимир Войтович позитивно оцінили діяльність юних волонтерів щодо поширення серед дітей і дорослих знань щодо вимог безпеки життєдіяльності та порядку дій на випадок надзвичайних ситуацій. Високопосадовці висловили переконання, що в таких дітей, які займають гідну прикладу активну життєву позицію, правильне і безпечне майбутнє. Вони також дали доручення організаторам акції - рятувальникам і волонтерам, продовжувати діяльність в напрямку залучення до просвітницької роботи із запобігання надзвичайних ситуацій та пожеж якомога більшого числа юних волонтерів, а також залучати до роботи з поширення серед громадян навичок рятування людини всі можливості державних лікарняних установ і профільних громадських організацій.

Цей захід став продовженням цілеспрямованої практичної співпраці рятувальників, добровільного пожежного товариства та юних волонтерів Волині у справі поширення серед громадськості усвідомлення необхідності суворого дотримання правил безпеки життєдіяльності, а головне – недопущення випадків загибелі та травмування дітей під час надзвичайних ситуацій і пожеж.

Управління ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині 17 ...
Наступна новина: На Житомирщині вогнеборці ...

КОМЕНТАРІ