Віктор Рахміль: Щокварталу визначатимемо «п’ятірку найгірших» і стільки ж передостанніх адміністрацій, які не досягли загальнообласного рівня заробітної плати

Віктор Рахміль: Щокварталу визначатимемо «п’ятірку найгірших» і стільки ж передостанніх адміністрацій, які не досягли загальнообласного рівня заробітної плати

28.05.13 09:12 0 1325
В області протягом лютого-березня поточного року було виявлено 951 особу, яка працювала без оформлення трудових відносин. Це майже втричі більше, ніж у минулому році. Про це на засіданні колегії облдержадміністрації повідомив в. о. начальника головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області Віктор Рахміль.

Внаслідок вжитих заходів скоротилася кількість роботодавців, які виплачують заробітну плату, що менша від законодавчо встановленої. «На жаль, у Болехові, Долині, Івано-Франківську, Рожнятові та Косівському районі відсоток юридичних осіб, які виплачують заробітну плату, нижчу від мінімальної, досить високий: від 27 до 30. Це більше середньообласного, - наголосив Віктор Рахміль. – Є проблеми й з фізичними особами».

У окремих населених пунктах (Косові, Рогатині, Коломийському, Снятинському, Тлумацькому районах) рівень заробітної плати у бізнес-структурах нижчий від середнього рівня, визначеного загалом в області.

«Будемо систематично, раз в квартал, визначати п’ять найгірших і стільки ж передостанніх адміністрацій, які не досягли того рівня, що є в області, - зазначив Віктор Рахміль. – Враховані показники сплати податків з доходів фізичних осіб, кількості найманих працівників, середня заробітна плата».

У реалізації комплексної програми з легалізації заробітної плати‚ за його словами‚ задіяні представники 20 державних установ.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівщина: фестивалю ...

КОМЕНТАРІ