На Івано-Франківщині у Калуському районі буде відкрито сміттєсортувальне підприємство

На Івано-Франківщині у Калуському районі буде відкрито сміттєсортувальне підприємство

28.05.13 08:10 0 1407
Днями заступник голови Калуської райдержадміністрації Лоранд Засядьвовк провів зустріч із першим заступником голови правління Європейського фонду розвитку та інвестицій для країн Східної Європи EDIFEE Станіславом Гроппою. Даний фонд виступає головним інвестором програми поводження з твердими побутовими відходами ECOVERDE®.

На цій зустрічі було обговорено, що стратегічним напрямком ECOVERDE® є будівництво в Україні 22 сміттєсортувальних підприємств. Станіслав Гроппа підтвердив наміри щодо виділення коштів для проведення проектування і початку будівництва сміттєсортувального підприємствау Калуському районі. Розмір інвестицій на початковому етапі складе більше 7 млн євро.

Дане підприємство буде збудоване за сучасними європейськими технологіями, з дотриманням всіх екологічних норм. Тут працюватиме техніка відомих фірм «SCANIA» і «Caterpillar» та буде створено більше 70 робочих місць. Термін проектування і будівництва займе півтора року.

Відповідно до цієї програми, біля кожного подвір’я мешканців населених пунктів району буде встановлено ящики для збору сміття та організовано централізований його вивіз. Далі сміття на цьому підприємстві сортуватиметься, тюкуватиметься та буде відправлено за кордон. Є домовленість із європейськими партнерами, що підприємство буде мати стовідсоткову реалізацію сміття».

На жаль, поки що не зрозуміла позиція міської влади щодо участі в даному проекті.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ