«Серце до серця»: на Львівщині зібрали гроші для дітей з вадами слуху

«Серце до серця»: на Львівщині зібрали гроші для дітей з вадами слуху

28.05.13 18:32 0 1128
З метою збору коштів на придбання медичного обладнання для лікарень України та закупівлі слухових апаратів для допомоги дітям з вадами слуху з 7 по 28 квітня на Львівщині проходила VIII Всеукраїнська благодійна акція «Серце до серця» – «Почуй світ».

У загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах області була проведена роз’яснювальна робота серед учнів щодо збору коштів. До участі в акції залучились волонтери з числа учнів шкіл, члени органів учнівського самоврядування. Зокрема, управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради спільно з представниками Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» організували зустрічі з координаторами шкіл, провело навчання волонтерів. У Львові, Червонограді, Бориславі, Моршині, Трускавці, Яворівському, Бродівському, Буському, Стрийському, Самбірському, Пустомитівському, Кам’янка-Бузькому, Жовківському, Золочівському, Турківському районах в рамках акції проведені бесіди на уроках основ здоров?я і медико-санітарної підготовки, виховні години «Від серця до серця», «Тільки ті держави стають великими, у яких великі малі люди», «Нехай добро сторицею вернеться», «Відкрий своє серце для доброти», «Будь милосердним, вмій почути чужу біду», «круглі столи», благочинні концерти, організовані конкурси малюнків «Очі – дзеркало душі», «Світ очима дітей», «Хай живе у світі доброта!» ,виставки шкільних газет «Почути дитину – почути небеса», проведено спортивні змагання.

У школах-інтернатах, в рамках акції, проведено тематичні бесіди, виховні години, організовані конкурси малюнків. У дошкільних навчальних закладах проведені тематичні читання творів для дітей «І травинку, і пташатко, і дівчинку, і хлоп’ятко – всіх люби і бережи!». У шкільних бібліотеках оформлені куточки літератури про відомих меценатів і благодійників, у т.ч. про Матір Терезу, Андрея Шептицького.

Важливо, що учні загальноосвітніх навчальних закладів відгукнулись на проблеми щодо лікуванням хворих учнів-однокласників. За рішенням органів учнівського самоврядування передано хворим дітям доброчинні внески: у Самбірському районі 26 186 грн., у Стрийському районі 8 561 грн., у м. Бориславі 2 500 грн., у м. Червонограді 19 509 грн., Сихівському районі м. Львова 7 008 грн., Франківському районі м. Львова 2 426 грн., Шевченківському районі м. Львова 2 600 грн. на загальну суму 68 790 грн.

Найбільше коштів під час проведення акції зібрано у Червонограді, Трускавці, Бориславі, Яворівському, Золочівському, Кам?янко-Бузькому, Миколаївському, Пустомитівському, Самбірському, Стрийському, Турківському, Яворівському районах, Шевченківському, Сихівському, Франківському, Залізничному районах м. Львова.

Слід відзначити участь учнівських, педагогічних колективів державного ліцею з посиленою військовою підготовкою імені Героїв Крут, Добромильської спеціальної школи-інтернату, Великолюбінської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, санаторної школи-інтернату № 1, Лопатинської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату, Самбірського державного педколеджу ім. І. Филипчука, обласного центру краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді, обласного дитячого еколого-натуралістичного дитячого центру та колективу обласного інституту післядипломної педагогічної освіти у Всеукраїнській акції «Серце до серця».

Під час Всеукраїнської благодійної акції зібрано кошти у сумі 190 375 грн.

На рахунок Всеукраїнського благодійного фонду учнівськими та педагогічними колективами «Серцем до серця» перераховано 121 585 грн.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку відбулись ...
Наступна новина: В Луцьку вартість проїзду в ...

КОМЕНТАРІ