На Львівщині у Свіржі на Перемишлянщині за участи депутатів-свободівців відбулися слухання щодо сланцевого газу

На Львівщині у Свіржі на Перемишлянщині за участи депутатів-свободівців відбулися слухання щодо сланцевого газу

28.05.13 11:34 0 1184
26 травня 2013 року у селі Свірж Перемишлянського району відбулися громадські слухання щодо видобування сланцевого газу на Олеській площі, територія якої поширюється, зокрема, на це село. У зібранні взяли участь голова комісії екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради свободівець Олексій Балицький, депутати Львівської обласної ради від ВО "Свобода" Володимир Тістик та Левко Дуда, голова Перемишлянської районної організації Микола Музичка, еколог Олена Войцеховська.

Народний дім, у якому відбувалися слухання, був переповнений. Громада не хотіла чути про перспективи видобування сланцевого газу – селян насамперед турбували екологічні наслідки такої діяльности.

Як зазначив Олексій Балицький, влада порушує українське законодавство та Конституцію, аби якнайшвидше "проштовхнути" видобування сланцевого газу. "Від українців приховують правду про небезпеку для довкілля та здоров'я людей, пов'язану з видобуванням сланцевого газу. Більше того, влада не хоче дослухатися до думки громадськости, екологів, науковців, які доводять, що застосування технології гідророзриву може мати катастрофічні наслідки. Ми не можемо допустити, аби такі експерименти проводили на нашій землі. Здоров'я майбутніх поколінь важливіше, ніж якась примарна економічна вигода", – зазначив свободівець.

З'ясувалося, що місцеві селяни добре обізнані із ризиками видобування сланцевого газу із застосуванням технології гідророзриву пласта – молодші жителі шукають інформацію в Інтернеті та поширюють серед решти. У селі створено ініціативну групу, яка поставила собі за мету не допустити розробки родовищ. Громада також вимагатиме скликання позачергової сесії сільської ради з метою ухвалення звернення до вищих органів влади щодо недопущення видобування сланцевого газу на їхній території.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: 1 червня у Львові ...
Наступна новина: Мирослав Щербей: «Гуляти з ...

КОМЕНТАРІ