На Тернопільщині голова ОДА обговорив з архієпископом Нестором хід підготовки відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі

На Тернопільщині голова ОДА обговорив з архієпископом Нестором хід підготовки відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі

28.05.13 15:36 0 1080
Про підготовку до відзначення 1025-річчя Хрещення Київської Русі йшлося під час зустрічі голови облдержадміністрації Валентина Хоптяна із архієпископом Тернопільським, Бучацький та Кременецьким УПЦ Київського Патріархату владикою Нестором.

Спілкуючись з архієреєм голова ОДА наголосив, що відзначення Ювілею Хрещення є важливою подією, а справа підготовки до святкувань має стати вагомим об’єднавчим чинником.

«Президент нашої держави, нещодавно, під час зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій, наголосив, що відзначення 1025-річчя запровадження християнства в Київській Русі має стати святом торжества європейської ідентичності України, духовного і культурного злету. Мені приємно, що до підготовки ювілейних урочистостей на Тернопільщині активно долучаються представники церков», - сказав Валентин Хоптян.

Також під час зустрічі було обговорено ряд питань, які стосуються співпраці влади та Цекрви.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ