На Тернопільщині у Борщові відбувся шахово-шашковий турнір до Дня Героїв

На Тернопільщині у Борщові відбувся шахово-шашковий турнір до Дня Героїв

28.05.13 08:02 0 1312
26 травня 2013 року в місті Борщів на Тернопільщині з ініціятиви активістів шахового клубу, за сприяння народного депутата України свободівця Олега Сиротюка та підприємця Володимира Яворського відбувся відкритий щорічний шахово-шашковий турнір, присвячений Дню Героїв. Учасники змагалися у фойє районного будинку культури. Поміряти свої сили в грі зібралося 34 особи.

"День Героїв є одним із тих сумних свят українського народу, які, на жаль, на недостатньому рівні відзначають у державі. Проте націоналісти роблять все для того, аби на належному рівні вшанувати звитяжців, які поклали своє життя за незалежність нашої держави. Зокрема, для вшанування героїчного чину борців за волю України ми в усіх областях проводимо різноманітні спортивні та інтелектуальні змагання, щоби сучасне покоління мало змогу підтвердити своїм розумом та силою готовність захищати рідну землю", – зауважив під час відкриття турніру голова Борщівської районної організації ВО "Свобода", депутат облради Ярослав Галяс.

З привітанням до учасників турніру також звернувся активіст шахового клубу Ігор Багрій, який висловив стурбованість щодо байдужого ставлення районної влади до розвитку шахового спорту. Водночас він підкреслив, що питання про надання постійного приміщення шаховому клубу на місцевому рівні не може розв'язатися вже десятиліття.

Турнір тривав близько п'яти годин. Перемогу у грі в шашки здобув Яків Кубей. Друге і третє місця Олег Новиченко та Віталій Ковч відповідно. Першим серед шахістів став Богдан Петриків. Друге місце посів Володимир Свідінський, третє – Петро Лесюк. Переможці отримали медалі, грамоти та грошові винагороди.

Світлини: https://plus.google.com/photos/102250370956517014192/albums/5882576637991533553?hl=uk&partnerid=gplp0

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Луцьку 1 червня – ...

КОМЕНТАРІ