На Хмельниччині військовослужбовці втопили ракетні комплекси

На Хмельниччині військовослужбовці втопили ракетні комплекси

28.05.13 12:42 0 1466
Прокуратура Західного регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері добилась засудження п’ятьох службових осіб Збройних Сил України, які, за змовою, підробляли документи і знищували зброю у Старокостянтинівському гарнізоні

Як повідомив перший заступник прокурора регіону старший радник юстиції Євген Парамонов, у суді доведено, що покарані особи зловживали службовим становищем, віддавали незаконні накази, організували та здійснили знищення шляхом затоплення протитанкових ракетних комплексів "Метис", "Фагот" загальною вартістю 570 тис. грн. з метою приховання їх надлишків.
Окрім цього, під час здійснення передачі до іншої військової частини мінометів із колісним ходом, з метою приховання факту нестачі комплектуючих, зокрема, приладів освітлення, прицілів, коліс, амортизаторів, тощо, вчинили службове підроблення документів, які вказували на відсутність означеного військового майна.
Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області 23 травня 2013 року виніс вирок у справі. Колишній командир військової частини засуджений до 5 років 2 місяців позбавлення волі. Завідуючу сховищем відділу зберігання артилерійського озброєння засуджено до 3 років позбавлення волі із позбавленням права обіймати посади, що полягають у виконанні організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських обов’язків, на строк 1 рік, та, із застосуванням ст. 75 КК України, звільнено від відбування основного покарання з випробуванням, установивши іспитовий строк 1 рік. Начальника сховища відділу зберігання артилерійського озброєння засуджено до 4 років позбавлення волі із позбавленням права обіймати посади, що полягають у виконанні організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських обов’язків, – на строк 3 роки. Техніка відділу зберігання артилерійського озброєння засуджено до 4 років позбавлення волі. Начальника сховища відділу зберігання артилерійського озброєння засуджено до 4 років позбавлення волі.

Микола Гуцуляк,
прес-секретар прокурора
Західного регіону України
з нагляду за додержанням законів
у воєнній сфері
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ