В Чернівцях розповіли про закриття підприємницької діяльності

В Чернівцях розповіли про закриття підприємницької діяльності

28.05.13 13:08 0 1501
В період непростої економічної ситуації в державі багато хто розпочав власний бізнес. Власна справа може допомогти вирішити економічні питання, заробити гроші, розбагатіти, проте вона завжди поєднана із ризиком - втрати коштів, банкрутства, краху бізнесу. Необхідно добре подумати перш ніж проводити реєстрацію приватного підприємця, оскільки вона проводиться досить дешево і швидко, а от до обов'язків після реєстрації «новоспечені» підприємці не завжди готові.

Для тих, хто не знайшов свого покликання у бізнесі відділ взаємодії зі ЗМІ та громадськістю ДПІ у м. Чернівцях пропонує механізм дій по припиненню підприємницької діяльності.

Подати державному реєстратору заяву про припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем із зазначенням відомостей про порядок та строк заявлення кредиторами своїх вимог.
Закрити всі рахунки, відкриті фізичною особою - підприємцем в установах банку, та отримати відповідні довідки.
Подати до територіального органу Міндоходів за основним місцем обліку:
- заяву за формою № 8-ОПП (за бажанням);

- оригінали документів, що видаються платнику податків (свідоцтва, патенти, інші документи тощо) і підлягають поверненню до територіального органу Міндоходів, а також завірені цими органами копії зазначених документів, якщо такі видавалися та підлягають поверненню.

Отримати у територіального органу Міндоходів (податковій інспекції) довідку про відсутність заборгованості з податків, зборів (обов'язкових платежів) за формою №22-ОПП. Ця довідка дійсна протягом двох місяців.
5. Отримати у Пенсійному фонді довідку про відсутність заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, страхових коштів до Пенсійного фонду та фондів соціального страхування.

6. Подати державному реєстратору такі документи:

- заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем за її рішенням за формою №12;

- довідку відповідного органу Державної податкової служби про відсутність заборгованості з податків, зборів (обов'язкових платежів) за формою №22-ОПП;

- довідку відповідного органу Пенсійного фонду про відсутність заборгованості із сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, страхових коштів до Пенсійного фонду та фондів соціального страхування.

7. Завершальною дією є внесення державним реєстратором до Єдиного державного реєстру запису про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем. Дата внесення такого запису є датою державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем.

Фізична особа позбавляється статусу підприємця й отримує від державного реєстратора повідомлення про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності.

На жаль, підприємницька жилка, яка генетично передається більшості чернівчан, властива не усім… Державна податкова інспекція у м. Чернівцях радить потенційним бізнесменам добре продумати розвиток власної справи, а якщо з бізнесом не склалося припинити підприємницьку діяльність з найменшими втратами.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Борис Клімчук: Безпека ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ