У трьох поліських районах Волині успішно розводять корів м’ясної породи

У трьох поліських районах Волині успішно розводять корів м’ясної породи

29.05.13 12:39 0 926
На запрошення голови облдержадміністрації Бориса Клімчука відбулась його зустріч із засновником СГ ТОВ «Ратнівський аграрій» Андрієм Панніковим та генеральним директором товариства Валентином Чернецьким.

Ці аграрії з 2011 року вдало розвивають агробізнес в трьох поліських районах Волині, зокрема: Ратнівському, Ковельському і Старовижівському. Господарство спеціалізується на розведенні м’ясного скотарства, засівають озимі та ярі зернові, зернобобові культури, однорічні та багаторічні трави, кукурудзу. Обробляють землю на території 18 сільських рад. Цьогоріч засіяно близько 5 тис. га.

Російський інвестор Андрій Панніков за ці роки у розвиток господарства вже інвестував близько 130 млн грн. «Поки що досягли небагато, але результат є. Ми працюємо так, щоб наша продукція, чи то зерно, чи то худоба, була якісною. Будуємо нові та реконструюємо старі ферми. На маємо 1050 голів великої рогатої худоби, з них 340 – наш молодняк. Худобу можемо продавати для розведення м’ясної породи. Кормів для цього вистачає, і землі для їх вирощування, зокрема на Ратнівщині – придатні», - розповів Андрій Панніков.

Інвестор відзначив, що для розвитку агробізнесу мають як сприятливі кліматичні умови, так і підтримку влади: «Два роки назад реєстрація товариства зайняла лише 15 хв. Звісно є труднощі - не без них. Але ми зацікавлені тут працювати, і для нас – це перспективний напрямок. Влада нам сприяє. Голова облдержадміністрації Борис Клімчук постійно цікавиться, яка допомога потрібна».

Як розповів генеральний директор Валентин Черенецький, у господарстві розводять худобу п’яти порід: шароле і лімузин, поліська та волинська м’ясна, абердин-ангуська: «Працюємо у різних племінно-селекційних напрямках. Можемо забезпечити ринок племінною худобою хорошої якості та репродукторами, яких в Україні – дефіцит. Ми створили понад 200 робочих місць, а середня заробітна плата працівника сягає 2900 грн».

Голова облдержадміністрації відзначив, що йому приємно, коли такі інвестори приїжджають на Волинь, вкладають кошти у розвиток сільського господарства, зокрема у поліських територій, коли проекти успішно працюють, створюються робочі місця, платиться хороша зарплата. Отож, такому агробізнесу - «зелене світло» та сприяння.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ