В Луцьку міський бюджет за 4 місяці виконано на 93,7 %

В Луцьку міський бюджет за 4 місяці виконано на 93,7 %

29.05.13 10:18 0 868
Про це повідомила начальник управління бюджету та фінансів Лілія Єлова, інформуючи учасників оперативної наради про виконання бюджету за 4 місяці 2013 року.

За її словами, при плані 281,4 млн грн надійшло 263,6 млн грн, недоотримано 17,8 млн грн.

По загальному фонду без трансфертів надійшло 101,9 млн грн при плані 114,5 млн грн. Виконання становить 88,9 %. Недоотримано 12,7 млн грн.

Лілія Єлова зауважила, що основними бюджетоутворюючими платежами загального фонду є податок на доходи фізичних осіб - 81,8 млн грн і плата за землю - 13,7 млн грн.

Також начальник управління бюджету та фінансів повідомила, що до загального фонду бюджету міста надійшло субвенцій 84,6 млн грн, що менше запланованих показників на 13,6 млн грн, до спеціального фонду отримано з державного бюджету субвенцію на будівництво, реконструкцію та ремонт доріг в сумі 5,2 млн грн, недоотримано 0,5 млн грн.

Дотація вирівнювання та додаткові дотації надійшли в повному обсязі, як і було заплановано: 39,3 млн грн і 0,4 млн грн відповідно.

До бюджету розвитку надійшло 13,9 млн грн, з них єдиного податку - 11,9 млн грн (85,6 % всіх надходжень бюджету розвитку).

Міський голова Микола Романюк зазначив, що на недовиконання бюджету великою мірою вплинули зміни до чинного законодавства, які вступили в дію з початку року. Фактично вся процедура реєстрації земель та нерухомого майна паралізована. Зокрема, з цієї причини міський бюджет недоотримав 500 тисяч гривень плати за землю. За його словами, уже Верховна Рада Україна внесла зміни до законодавства, але вони ще не вступили в дію.

Міський голова зауважив, що, на жаль, бюджет недовиконується, але місто має великі фінансові зобов’язання, які має сплачувати. Зокрема, він нагадав про кредитні кошти, що необхідно повернути банківським установам. Крім того, Міністерство фінансів України списало з рахунків міста більше 11 млн грн в рахунок погашення муніципальної позики.

Однак, не зважаючи на всі труднощі, Микола Романюк подякував керівникам підприємств та підприємцям, які ведуть свій бізнес чесно та сплачують податки до бюджету. За його словами, ці люди допомагають місту розвиватися. Він назвав підприємства, які перерахували найбільше коштів до міського бюджету. Зокрема, це АТ «СКФ Україна», ДКП «Луцьктепло», Луцький ремонтний завод «Мотор», КП «Луцькводоканал», Волинська облспоживспілка, ДП «Автоскладальний завод № 1» ПАТ «АК «Богдан Моторс», «Волиньгаз», «ТеремноХліб» та інші. Він наголосив, що таким підприємствам необхідно всіляко сприяти і допомагати.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина: в області ...
Наступна новина: У Львівському палаці ...

КОМЕНТАРІ