За підсумками проведення Всеукраїнського тижня діагностики раку шкіри

За підсумками проведення Всеукраїнського тижня діагностики раку шкіри

29.05.13 17:08 0 1041
28 травня в залі засідань Обласного клінічного дерматовенерологічного диспансеру відбулась прес-конференція приурочена підсумкам проведення Всеукраїнського тижня діагностики раку шкіри. Участь у заході взяли заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Зоя Ціхонь, головний лікар Обласного клінічного дерматовенерологічного диспансеру Іванна Цідило та заступник головного лікаря Обласного клінічного онкологічного диспансеру Павло Семенів.

Протягом Всеукраїнського тижня діагностики раку шкіри фахівці працювали як на базі обласних закладів - Обласного клінічного дерматовенерологічного диспансеру та Обласного клінічного онкологічного диспансеру, так і виїзні бригади в районах. Впродовж цього тижня було обстежено понад 3 тис. людей.

«У 42 осіб виявили базаліому, у 30 – плоскоклітинний рак, багато виявили пігментних невусів – 624, які особливо спостерігалися серед дітей, - говорить головний лікар ОКДВД Іванна Цідило. – Таким дітям обов’язково треба хоча б один раз на рік звертатись до дерматовенерологічний диспансер і проводити повторну дерматоскопію. Усіх людей, в яких було виявлено інші передраки, взято на облік, а також попереджено про тактику подальшого ведення. Вони повинні звертатись протягом року і обстежуватись у спеціалістів на предмет переродження цих передракових станів у пухлини».

За словами заступника головного лікаря ОКОД Павла Семеніва «із 664 осіб, які були обстежені в онкодиспансері, 70% склали ті, що звертались самостійно, 29,9% - по направленню. Завдяки цій акції нам вдалось переломити психологію та стереотип нашого краянина, що про своє здоров’я треба дбати, що краще попередити та проконсультуватися, оздоровитись вчасно і не доводити себе до фатальних наслідків. За цей час значна частина пацієнтів оздоровлена як амбулаторно так і стаціонарно. Власне тиждень діагностики показав, якщо правильно доносити до населення інформацію в тому об’ємі, який зобов’язує їх звертатись, то це дає свій результат. Адже наша мета – спонукати людей до вчасного обстеження та лікування».

Фахівці щиро вдячні всім медичним працівникам і засобам масової інформації, які приклали свої зусилля і внесли свою лепту для проведення цієї акції, а також жителям Прикарпаття, які не проігнорували цей заклик до оздоровлення.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: очільники ...
Наступна новина: Львівщина візьме участь у ...

КОМЕНТАРІ