На Івано-Франківщині у Галичі відбулася наукова конференція з проблематики авраамічних релігій

На Івано-Франківщині у Галичі відбулася наукова конференція з проблематики авраамічних релігій

29.05.13 09:56 0 912
У Галичі відбулася наукова конференція «Авраамічні релігії в Україні: історія, етнокультурні взаємовпливи, міжконфесійні взаємини». Її організатори - Міністерство культури України, Міністерство освіти і науки України, Національний заповідник "Давній Галич", відділення релігієзнавства інституту філософії ім. Г.Сковороди НАН України та кафедра релігієзнавства і теології Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника.

В конференції взяли участь 52 науковці з провідних наукових закладів більшості міст України, зокрема, Бережан, Галича, Дніпропетровська, Івано-Франківська, Києва, Кам’янця-Подільського, Львова, Рівного, Тернополя, Чернівців, Чернігова та ін.

Учасникам конференції адресувалося вітання Міністерства культури України, в якому йшлося про важливість роботи науковців, їх вагомий внесок у дослідження міжконфесійних стосунків, налагодження відносин між релігійними громадами.

На пленарному засіданні прозвучали доповіді провідних українських науковців, які викликали жваві обговорення та дискусії з порушених питань. Проблематика тем, що висвітлювалися, була надзвичайно різноманітною – це історія окремих конфесій, висвітлення діяльності церковних діячів, практичні проблеми міжконфесійних відносин, екологічні та мистецькі погляди, закладені у найсвятіших книгах різних віровизнань.

За результатами роботи наукової конференції видано збірник матеріалів, у якому понад 50 наукових статей.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: На Львівщині ...
Наступна новина: На Закарпатті що робити, ...

КОМЕНТАРІ