Прикарпатським ветеранам надається понад 40 видів соціальних послуг

Прикарпатським ветеранам надається понад 40 видів соціальних послуг

29.05.13 12:42 0 917
Представники обласної влади взаємодіють з ветеранськими організаціями та покращують соціальний захист ветеранів. На цьому наголошував директор департаменту соціальної політики облдержадміністрації Ярослав Лаган, інформуючи присутніх на засіданні колегії ОДА про проблеми ветеранів краю та їх вирішення.

За його словами, в області станом на 1 травня цього року проживає 56 660 ветеранів та осіб, на яких поширюється чинність Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”.

У територіальних центрах соціального обслуговування ветеранам війни, членам родин загиблих і померлих військовослужбовців надається більш ніж 40 видів соціальних послуг (придбання та доставка продуктів харчування, медикаментів, промислових товарів, оплата платежів, оформлення документів на отримання субсидій, допомог, пільг, допомога в обробітку земельних ділянок тощо).

«Цього року 188 ветеранів війни скористалися пільговими транспортними послугами, - зазначив Ярослав Лаган. – 623 ветерани за направленням закладів охорони здоров’я забезпечили санаторно-курортним лікуванням. Впродовж січня-квітня на пільгових умовах прикарпатським ветеранам за рецептами лікарів виділили медикаментів на загальну суму 180,2 тис. грн.»

Як повідомив на колегії Ярослав Лаган, минулого року в області було оздоровлено 743 ветерани війни, що на 13 відс. більше у порівнянні з 2011 роком. За перший квартал цього року вже оздоровлено 60 ветеранів. 6 інвалідів війни з початку року отримали спеціалізовані автомобілі, 23 – засоби реабілітації, 96 – телефони. Десяти ветеранам відремонтували житло.

Однак, як прозвучало на колегії, проблемними залишаються питання забезпечення житлом ветеранів Афганістану, санаторно-курортним лікуванням в закладах Закарпаття,

Моршина, Хмільника, фінансової підтримки громадських організацій ветеранів на місцях, надання громадським організаціям ветеранів приміщень, необхідних для здійснення їх статутних завдань, виділення земельних ділянок для індивідуального будівництва.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівщина: «Офіціант - це ...

КОМЕНТАРІ