Олег Панькевич бере участь у сесії Парламентської асамблеї Євронест у Брюсселі

Олег Панькевич бере участь у сесії Парламентської асамблеї Євронест у Брюсселі

29.05.13 12:21 0 897
Заступник Голови Всеукраїнського об'єднання "Свобода", заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Олег Панькевич бере участь у третій черговій сесії Парламентської асамблеї Євронест, яка проходить 27-29 травня 2013 року у Брюсселі. На цій сесії європарламентарі разом із колегами з Вірменії, Азербайджану, Грузії, Молдови та України обговорять питання у царині енергетики, захисту прав людини, соціяльні проблеми в країнах Східного партнерства та серед іншого – підготовку до саміту Східного партнерства у Вільнюсі.

Зокрема, 27 травня Олег Панькевич взяв участь у засіданні Комітету з соціяльних питань, освіти, культури та громадянського суспільства. На засіданні обговорили теми, що стосуються ролі ЄС у подоланні глобального голоду. Зокрема, учасники засідання підтримали проєкт доповіді про боротьбу з бідністю та соціяльну марґіналізацію у країнах Східного партнерства, обмінялися думками з приводу стабільности, зростання рівня економіки з особливим акцентом на Східному партнерстві.

Як зазначив народний депутат України Олег Панькевич, засідання комітету було корисним для представників країн-членів Східного партнерства щодо пошуку шляхів подолання бідности, розвитку економіки, торгівлі та регіональної інтеграції, працевлаштування, освіти та навчання.

Нагадаємо, що до відання Комітету з соціяльних питань, освіти, культури та громадянського суспільства належать питання, що стосуються сприяння співробітництву у галузі культури та освіти, відносин із міжнародними організаціями та агенціями; питань молоді та рівности статей, моніторингу розвитку інформаційного суспільства й ролі ЗМІ, сприяння співробітництву в царині освіти, вивчення мов, наукових досліджень, сприяння співпраці у галузі культури та міжкультурного діалогу.

Порядок денний сесії передбачає засідання Комітету з питань енергетичної безпеки; Комітету з політичних питань, прав людини та демократії; Комітету з питань економічної інтеграції, зближення правових норм, конвергенції з політикою ЄС.

29 травня буде підбито підсумки роботи третьої сесії ПА Євронест, а також затверджено план роботи на 2014 рік.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ