Андрій Садовий продовжує чинити перешкоди щодо найменування львівської площі іменем командувача УПА-Захід Олекси Гасина

Андрій Садовий продовжує чинити перешкоди щодо найменування львівської площі іменем командувача УПА-Захід Олекси Гасина

29.05.13 15:09 0 1044
Андрій Садовий продовжує чинити перешкоди щодо найменування площі у Львові іменем командувача УПА-Захід Олекси Гасина. Публічно заявивши про неможливість затвердження таких рішень на урочистих засіданнях ради, міський голова натомість вніс це питання до порядку денного із грубим порушенням чинного законодавства. Таким чином, для ухвалення цього рішення створено істотні перешкоди. Про це 28 травня 2013 року заявив голова постійної комісії депутатської діяльности та законности Львівської міськради, свободівець Любомир Мельничук.

Як повідомив депутат, Андрій Садовий надалі продовжує чинити перешкоди на шляху ініціятиви львівської громади та рішень профільних постійних комісій.

"Під час засідання міськради, приуроченого до Дня міста Львова Садовий не подав на розгляд проєкту ухвали про найменування площі перед будівлею наукової бібліотеки ім. В.Стефаника на честь видатного військово-політичного діяча ОУН, командувача УПА-Захід Олекси Гасина. Розгляд цих питань виключно на урочистих засіданнях до Дня міста передбачено у галузевому положенні про порядок найменування та перейменування назв вулиць, провулків, проспектів, площ, скверів та споруд у Львові. По суті, міський голова без жодних пояснень проігнорував ініціятиву львівської громади, депутатського корпусу та рішення профільних депутатських комісій. Згодом міський керманич публічно заявив, що питання про найменування площі неможливо розглядати під час урочистих засідань, бо це начебто суперечитиме процедурі діловодства у виконавчих органах ЛМР. Фактично, Садовий засвідчив елементарне незнання документів із власним же підписом і саботував затвердження відповідного рішення за передбаченою для цього процедурою", – повідомив Любомир Мельничук.

Свободівець зазначив, що ці дії міського голови, вочевидь, є відображенням його несприйняття особи командувача УПА-Захід Олекси Гасина, або ж свідченням банальної необізнаности Садового у змісті ухвал міської ради.

"Незрозуміло, що стало причиною для таких дій міського голови – банальне незнання норм права чи конкретні застереження, які є в Садового до імені командувача УПА-Захід Олекси Гасина. Попри ці обставини, ми обов'язково забезпечимо належне втілення ініціятиви львівської громади", – додав Любомир Мельничук.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ