На Житомирщині вогнеборцями врятовано 2 дітей та біля 30 осіб евакуйовано під час пожежі у багатоквартирному житловому будинку

На Житомирщині вогнеборцями врятовано 2 дітей та біля 30 осіб евакуйовано під час пожежі у багатоквартирному житловому будинку

29.05.13 14:27 0 859
27 травня о 15:20 на пульт зв’язку 15 державної пожежно-рятувальної частини міста Баранівка надійшло повідомлення про пожежу на першому поверсі у двокімнатній квартирі триповерхового житлового будинку, що розташований у селищі Першотравенськ. Вогнеборців викликала мешканка цього будинку, вона відчула сильний запах диму у коридорі першого поверху. Прибули за викликом рятувальники, надівши спеціальні апарати на стиснутому повітрі, розділилися на дві групи: одна з яких приступила до гасіння осередку пожежі у квартирі, інша – розпочала евакуацію мешканців будинку на верхніх поверхах.

Начальником Баранівського районного сектору Управління ДСНС в області підполковником служби цивільного захисту Сергієм Нікітчиним, в одній з квартир на другому поверсі, було виявлено двох малолітніх дітей: хлопчика та дівчинку – 2005 і 2006 р.н. Діти знаходилися у квартирі самі. Чоловік вивів дітлахів із квартири, доправив їх на вулицю через інший вихід з багатоповерхівки та передав до рук схвильованих батьків.

Також вогнеборцями було швидко евакуйовано ще близько 30 осіб із верхніх поверхів будинку.

Завдяки злагодженим діям співробітників ДСНС загоряння у квартирі було повністю ліквідоване. Вогонь встиг знищити дерев’яний перестінок та речі домашнього вжитку. На момент пожежі господарів оселі вдома не було. Загиблих та травмованих немає.

Фахівці припускають, що займання у квартирі сталося через значний перепад напруги в електромережі спричинений грозовим розрядом блискавки під час вчорашньої негоди. Наразі ними встановлюється остаточна причина виникнення вогню, а також сума збитку та врятованих матеріальних цінностей.

У ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ДСНС України спільно з ...
Наступна новина: На Рівненщині ...

КОМЕНТАРІ