На Рівненщині створюють центр соціально-психологічної реабілітації дітей

На Рівненщині створюють центр соціально-психологічної реабілітації дітей

29.05.13 08:01 0 984
У закладі допомагатимуть дітям, які опинилися у складних життєвих обставинах, а також працюватимуть із батьками. Такий реабілітаційний центр планують відкрити вже влітку. Його облаштовують у частині приміщень Олександрійської школи-інтернату, які не використовуються. Тим часом цей заклад працюватиме у новому форматі. Адже його основне призначення – попередити соціальне сирітство, прокоментував начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Віктор Марчук.

Новий реабілітаційний центр розрахований на дітей віком від 3 до 18 років. За необхідності вони зможуть там проживати упродовж 9 місяців. Із підопічними закладу працюватимуть, перш за все, психологи, а також педагоги та інші фахівці. При центрі буде і «телефон довіри». Тож спеціалісти зможуть надавати консультації дистанційно, а за потреби виїжджати у проблемні сім’ї. Окрім цього заклад має усі шанси стати і методичною базою. «Фахівці центру працюватимуть над тим, аби повернути дитину в родину, або, якщо вона отримала статус позбавленої батьківського піклування, влаштувати її до іншої сім’ї, - розповів Віктор Марчук - Адже сімейне виховання є пріоритетним, на цьому акцентує Президент України в нових соціальних ініціативах».

Тим часом на Рівненщині зменшилася кількість вихованців інтернатів. Тож нині триває реформування таких закладів. Водночас сімейними формами виховання на Рівненщині вдалося охопити 91 відсоток дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. А це найвищий показник по Україні.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ