Хід реформування первинної ланки медицини на Рівненщині проінспектував перший заступник Міністра охорони здоров'я України

Хід реформування первинної ланки медицини на Рівненщині проінспектував перший заступник Міністра охорони здоров'я України

29.05.13 15:20 0 956
Олександр Качур побував, зокрема, у двох ФАПах Володимирецького району та відвідав сільські лікарські амбулаторії загальної практики-сімейної медицини. В усіх медустановах поспілкувався з пацієнтами та колективом. Побаченим і почутим урядовець залишився задоволений, оскільки в результаті реформування вдалося наблизити якісну та професійну меддопомогу до людей. Так, у Городці після капітальної реконструкції у ФАПі облаштували денний стаціонар і кабінет стоматолога. Відтак, місцеві мешканці можуть лікувати зуби у своєму ж населеному пункті, а також пройти призначений курс терапії на ліжках денного стаціонару. Тим часом в результаті постійного медичного супроводу вдвічі зменшилася захворюваність серед населення працездатного віку, констатує сімейний лікар.

Тим часом у капітально відремонтованій лікарській амбулаторії загальної практики-сімейної медицини села Довговоля сучасною апаратурою оснастили лабораторію. Тож пацієнти вже за 5 секунд одержують результати аналізів, що допомагає лікареві точно поставити діагноз і оперативно призначити курс лікування. А щоб залишити в селі фахового молодого спеціаліста, подбали про житло.

Підшукали помешкання для медика і в Полицях. Водночас там подбали про капітальний ремонт ФАПу. Відтак, селяни одержують увесь комплекс послуг у сучасних комфортних умовах.

Перший заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Качур відзначив, що досвід пілотних регіонів вказує на те, що населення і медики з пересторогою сприймають зміни в медичній галузі, проте на Рівненщині, де є чітка планова робота, усі питання вдається вирішувати. Урядовець наголосив, що там, де працює господар, є порядок і позитивні результати реформування. Тож він побажав, аби в усіх селах Рівненщини були такі ж сучасні медустанови, як у Володимирецькому районі. На їх модернізацію та стовідсоткове оснащення торік витратили більше 3 мільйонів гривень. На це спрямували гроші, заощаджені за рахунок ефективного менеджменту, та кошти за сусідство з атомкою. Цьогоріч також у районі планують капітально відремонтувати ще шість сільських медустанов.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Юна еліта Чернігова

КОМЕНТАРІ