На Рівненщині про податок на нерухоме майно розповіли дубровиччанам

На Рівненщині про податок на нерухоме майно розповіли дубровиччанам

29.05.13 12:19 0 917
Про останні новації в податковому законодавстві йшлося під час брифінгу заступника начальника Дубровицької МДПІ Наталі Торгун, який відбувся днями в редакції газети «Дубровицький вісник».

Розповідаючи про порядок адміністрування податку на нерухоме майно, Наталя Олексіївна наголосила на тому, що платниками цього податку є як юридичні, так і фізичні особи. Оподаткування житла здійснюється з житлової площі, що перевищує 120 і250 кв. м. квартири та будинку відповідно. Ставка податку для квартир, житлова площа яких не перевищує240 кв. метрів, та житлових будинків, житлова площа яких не перевищує500 кв. метрів, становить 1% від розміру мінімальної заробітної плати.

Наталя Олексіївна нагадала, що до 1 липня 2013 року усі фізичні особи – власники нерухомості, яка підлягає оподаткуванню, отримають від податкової служби повідомлення-рішення. В ньому буде зазначено суму, що має бути сплачена до бюджету. Після цього її потрібно буде сплатити протягом 60 календарних днів.

У повідомленні, крім нарахованої суми податку, будуть вказані платіжні реквізити, куди потрібно перерахувати кошти. Громадяни мають змогу скористатися послугами банківських установ або поштових відділень, мешканці сільської місцевості можуть сплачувати податок через каси сільських рад.

У разі незгоди платника із нарахованою сумою податку, або при виникненні певних непорозумінь йому слід звернутися до податкової інспекції та провести звірку даних. Для цього у платників є два місяці з дня отримання такого повідомлення.

Крім того, платники можуть звернутися до фахівців податкової служби і для визначення житла, на яке застосовуватиметься пільга. Вона застосовується лише до одного об‘єкта нерухомості.

У разі необхідності малозабезпечені громадяни можуть сплачувати податок частинами. Для нарахування розстрочки їм потрібно звернутися до податкових органів.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ