На Рівненщині запроваджено новий сервіс надання правової оцінки інвестпроектів

На Рівненщині запроваджено новий сервіс надання правової оцінки інвестпроектів

29.05.13 13:46 0 992
ДПІ у м. Рівному нагадує платникам податків, що Міністерство доходів і зборів України запроваджує новий сервіс для платників — надання правової оцінки інвестпроектів на наявність податкових ризиків для підприємств з іноземними інвестиціями (через Інтернет).

Реалізація сервісу забезпечить інформаційну підтримку іноземним інвесторам, а саме щодо: відповідності інвестиційного проекту (господарської операції) законодавству України та механізму їх оподаткування, податкових ризиків, наявності невідповідностей в правовому статусі контрагентів (визнання недійсними установчих документів, реєстрація підприємства на загублені (викрадені) документи тощо), перебування контрагента в процедурах банкрутства, припинення (ліквідації), залучення в схемах мінімізації податкових зобов’язань тощо.

Щоб скористатися цим сервісом, підприємству потрібно надіслати звернення до Міндоходів або Центрального офісу з обслуговування великих платників податків.

Звернення можна надсилати як в паперовому, так і в електронному вигляді. В ньому потрібно вказати назву підприємства, його місцезнаходження, копії документів, що підтверджують статус підприємства з іноземними інвестиціями, та дані про господарську операцію, яка вже проводиться або запланована. Крім того, слід вказати і реквізити контрагентів, про яких підприємство бажає отримати інформацію.

Протягом 30 календарних днів фахівці Міндоходів проаналізують звернення та нададуть мотивований висновок щодо відповідності господарської операції податковому законодавству. Листування буде індивідуальним та повністю конфіденційним. При цьому всі виявлені помилки підприємці матимуть змогу виправити самостійно до офіційного оформлення операції.

Скористатися сервісом може будь-яке підприємство з іноземними інвестиціями.

Як зазначають фахівці ДПІ у м.Рівному, нова послуга допоможе інвесторам уникнути порушень податкового законодавства та, відповідно, зайвих фінансових витрат на сплату штрафних санкцій та пені.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині у ...
Наступна новина: Нові туристичні маршрути ...

КОМЕНТАРІ