Валентин Хоптян: "До 1 вересня заборгованість із виплати зарплати в області має бути погашена"

Валентин Хоптян: "До 1 вересня заборгованість із виплати зарплати в області має бути погашена"

29.05.13 14:51 0 921
Вжити заходів для погашення до 1 вересня 2013 року наявну в області заборгованість із виплати заробітної плати доручив відповідним службам голова облдержадміністрації Валентин Хоптян.

«Треба перейти від констатації факту наявності заборгованості, до конкретних дій з її погашення», - сказав, звертаючись до керівників відповідних управлінь та відомств голова ОДА під час розширеного засідання колегії.

Як зазначила у своїй доповіді начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Богданна Олексишин, станом на 1 травня 2013 року до органів статистики про наявність заборгованості прозвітували 58 підприємств та організацій. Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати становить 9,5 млн гривень.

В абсолютній величині найбільша сума заборгованості зберігається у Тернопільському – 2,5 млн гривень, Гусятинському – 1,5 млн гривень, Монастириському – 0,8 млн гривень, Бережанському – 0,6 млн гривень, Козівському, Кременецькому – по 0,4 млн гривень районах та місті Тернополі – 2 млн гривень.

Найбільшим боржником є Тернопільське обласне комунальне підприємство «Фірма «Тернопільавіаавтотранс» - більш як 2 млн. гривень.

У структурі заборгованості із заробітної плати 61% обліковується на 21 економічно активному підприємстві, 26% – на 23 підприємствах-банкрутах, 13% – на 14 економічно неактивних підприємствах.

На підприємствах, щодо яких здійснюється процедура відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, станом на 1 травня 2013 року, заборгованість становить 2,5 млн гривень.

На економічно неактивних підприємствах зосереджено 1,2 млн гривень або 13% до загальної заборгованості області. Із загальної суми 58% заборгованості або 0,7 млн гривень утримується на економічно-неактивних підприємствах м.Тернополя. Решта заборгованості зосереджено на підприємствах Тернопільського – 169,7 тис. грн., Козівського – 113,8 тис. грн., Монастириського – 98,5 тис. грн., Збаразького – 66,7 тис. грн., Лановецького – 64,8 тис. грн. районів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ