На Тернопільщині презентували Міністерство доходів і зборів

На Тернопільщині презентували Міністерство доходів і зборів

29.05.13 11:27 0 1081
Новостворене відомство, яке об’єднало податкову та митну служби, представили громадськості області на засіданні «круглого столу».

Виконуючий обов’язки начальника Головного управління Міндоходів у Тернопільській області Олександр Вітрук, розповідаючи представникам органів влади та місцевого самоврядування краю, бізнесу, громадських організацій та засобів масової інформації, зокрема, зазначив: «Вперше в історії незалежної України ми маємо у складі центральних органів виконавчої влади відомство, яке, по-перше, несе на собі всю повноту відповідальності за наповнення державного бюджету. По-друге, вітчизняні підприємці та іноземні інвестори відтепер мають єдиного адресата, який від імені держави відповідає за створення поміркованого оподаткування, якісний сервіс в адмініструванні обов’язкових платежів. По-третє, наявність єдиного центру управління зробить процес прийняття рішень швидким та ефективним, і держава встигатиме реагувати на стрімкі зміни економічної кон’юнктури, актуальні тенденції, нагальні потреби платників».

Із створенням Міністерства доходів і зборів України відповідних змін зазнали й територіальні органи. Так, утворено Головне управління Міндоходів у Тернопільській області, яке координує роботу митниці і податкових інспекцій. Частково скоротилася кількість податкових інспекцій (якщо раніше їх було 10, то тепер функціонуватимуть 7 об’єднаних державних податкових інспекцій Міндоходів (Тернопільська, Бучацька, Гусятинська, Збаразька, Козівська, Кременецька та Чортківська ОДПІ).

«Процес об'єднання вже розпочато і відбудеться він максимально швидко. При цьому ми намагаємося, щоб бізнес не відчув у жодному разі будь-якого дискомфорту від нашої реорганізації», – підкреслив Олександр Вітрук.

Презентацію Міністерства доходів і зборів України як надійного партнера для бізнесу жваво обговорили учасники засідання. Увагу акцентували і на перевагах, які бізнес отримає від створення Міністерства. Це, зокрема, спрощення процедур отримання адміністративних послуг; підвищення якості, комплексність податкового та митного сервісу; скорочення кількості часу на обслуговування в державних органах; зниження рівня бюрократизації в державних органах влади, підвищення рівня довіри громадян до представників влади та забезпечення конфіденційності платників податків.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: На Буковині операція ...
Наступна новина: На Рівненщині працюють над ...

КОМЕНТАРІ