Розпочались командно-штабні навчання територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Хмельницької області

Розпочались командно-штабні навчання територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Хмельницької області

29.05.13 08:05 0 955
28 травня у Хмельницькій області розпочалися командно-штабні навчання з органами управління та підрозділами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної системи цивільного захисту регіону.

Навчання проходитиме три доби з 28 по 30 травня, під керівництвом директора Департаменту цивільного захисту ДСНС України генерал-майора служби цивільного захисту Василя Стоєцького, за участю інших посадових осіб ДСНС України та представника державної пожежної охорони республіки Польща.

За легендою, у перший день навчань, внаслідок проходження активних атмосферних фронтів територією Хмельницької області, зливових дощів та сильного вітру знеструмлені населені пункти, лікарні, відключені телефонні станції, пошкоджені трансформаторні підстанції та лінії електропередач.

Внаслідок сильного вітру повалено дерева, що призвело до ускладнення руху транспорту та його припинення на окремих ділянках автомобільних доріг. Мають місце численні пошкодження покрівель житлових будинків, зруйновано та пошкоджено житлові будинки, школи та лікарні. Внаслідок підтоплення пошкоджено посіви сільгоспкультур.

Найбільш постраждали міста Хмельницький, Кам’янець-Подільський та Старокостянтинів, Хмельницький, Ярмолинецький, Красилівський, Дунаєвецький та Кам’янець-Подільський райони.

Відразу після отримання ввідної в облдержадміністрації під головуванням Першого заступника голови ОДА Вадима Гаврішка розпочала свою роботу обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для організації оперативного реагування у випадку екстреної ситуації, пов'язаної з погіршенням погодних умов.

В роботі комісії взяли участь керівний склад цивільного захисту області, спеціалізовані служби цивільного захисту, робоча група Державної служби України з надзвичайних ситуацій, а також структурні підрозділи цивільного захисту місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

В рамках проведення навчань практично відпрацьовувалися дії пожежно-рятувальних підрозділів та служб взаємодії щодо гасіння умовної пожежі та ліквідації наслідків вибуху в Хмельницькій спеціалізованій загальноосвітній школі-інтернат №2.

За тактичним задумом під час проведення ремонтних робіт на даху школи-інтернату стався вибух газового та кисневого балонів, що спричинило пожежу та руйнування капітальних елементів будівлі. Одна людина травмована, існує загроза розповсюдження вогню. На момент пожежі в приміщенні школи інтернату знаходилося 40 учнів та 34 чоловіки обслуговуючого персоналу.

Негайно до місця події за підвищеним номером виклику прибули 14 одиниць техніки пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС та усі аварійні служби обласного центру. Рятувальники оперативно ліквідували умовну пожежу, евакуювали дітей з небезпечних зон та провели розбір конструкцій. На території навчального закладу був розгорнутий пункт життєзабезпечення постраждалого населення, мобільний медичний пункт, пункт управління та пункт екстреної психологічної допомоги.

Директор Департаменту організації заходів цивільного захисту Державної служби України з надзвичайних ситуацій Василь Стоєцький провів детальний розбір практичного відпрацювання дій та дав належну оцінку роботі рятувальникам і усім задіяним службам взаємодії, які на практиці довели свою готовність спільно та ефективно діяти під час ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Він також наголосив на важливості відпрацювань спільних дій усіх оперативних служб для налагодження належної взаємодії під час рятувальних та інших невідкладних робіт.

В командно-штабних навчаннях взяв безпосередню участь комендант Центральної школи державної пожежної охорони Марек Хмель (м. Ченстохова, республіка Польща), який детально ознайомився з роботою пожежно-рятувальної служби Хмельниччини.

В ході навчань було підписано угоду про співпрацю між Центральною школою державної пожежної охорони м. Ченстохови та Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області в галузі підвищення якості підготовки фахівців шляхом обміну досвідом та інформацією в галузі рятівництва та пожежної охорони.

ГУ ДСНС у Хмельницькій області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Цьогоріч заплановано ...

КОМЕНТАРІ