На Хмельниччині інтернет-мобілізація касових апаратів детінізує готівкові розрахунки

На Хмельниччині інтернет-мобілізація касових апаратів детінізує готівкові розрахунки

29.05.13 12:26 0 871
На Хмельниччині понад тисяча реєстраторів розрахункових операцій нового покоління вже формують касову стрічку в електронному вигляді та автоматично через мережу Інтернет передають інформацію про операції з готівкою на сервери Міністерства доходів і зборів України.

«Незважаючи на існуючі наразі проблеми з нестачею модернізованої касової техніки, число оновлених цифрових апаратів на теренах області, що вже звітують у режимі «он-лайн», продовжує щоденно стрімко зростати. Завдяки нашому конструктивному та дієвому діалогу з виробниками та центрами сервісного обслуговування реєстраторів розрахункових операцій бізнес-актив регіону буде вчасно забезпечений сучасними моделями касових апаратів до завершення відведеного правовим полем адаптаційного періоду, що спливає 1 липня 2013 року. Адже це вимога не лише Закону, а й сервісної інформаційної доби», – відзначає голова комісії з проведення реорганізації ДПС у Хмельницькій області Володимир Михайлюк.

Крім того новий податковий «он-лайн» сервіс є суттєвою економією коштів для підприємців. Нова послуга звільнить бізнесменів від необхідності купівлі паперової контрольної стрічки та її зберігання протягом 3 років. Крім того цифрове звітування не потребує додаткових витрат часу. Щойно надруковано чек – на сервер одразу без участі людини надходить інформація про операцію.

Також новація завдяки безконтактному спілкуванню підприємців з податківцями сприятиме зменшенню кількості перевірок, та детінізації економіки завдяки полегшенню процесу дистанційного збору інформації про готівкові розрахунки та можливості більш глибокого контролю за повнотою сплати податків. Позаяк, якщо проаналізувати касову звітність деяких торгівельних мереж та розважальних закладів, інколи можна дійти до парадоксального висновку, – що там реалізовується лише одна-дві пляшки «міцних» напоїв на день. Не важко здогадатись, що решта оборотів знаходиться у «тіні», від чого бюджет втрачає значні кошти. Звичайно це не є припустимим, тому саме інтернет-мобілізація касової техніки допоможе «висвітлити» несумлінних платників податків.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ