В Луцьку депутати підтримали рішення про розірвання, у судовому порядку, договору оренди землі із облспоживспілкою

В Луцьку депутати підтримали рішення про розірвання, у судовому порядку, договору оренди землі із облспоживспілкою

30.05.13 08:07 0 1104
На сесії міської ради депутат Андрій Козюра виступив зі звітом та пропозиціями тимчасової контрольної комісії Луцької міської ради з питань врегулювання конфліктної ситуації, що склалася між підприємцями Завокзального ринку та Волинською обласною спілкою споживчих товариств.

Він повідомив: «20 лютого 2013 року до мене звернулися підприємці Завокзального ринку. Громадяни повідомили, що Волинською обласною спілкою споживчих товариств порушуються їхні права та гарантії щодо вільного ведення підприємницької діяльності на Завокзальному ринку. Заявники зазначають, що керівництво облспоживспілки примушує підприємців демонтувати з торгових рядів Завокзального ринку металеві конструкції, встановлені близько восьми років тому з дозволу керівництва спілки. Натомість, як зазначають підприємці, Волинська обласна спілка споживчих товариств встановлює свої металеві конструкції менших розмірів, здаючи їх в оренду чи передаючи у власність підприємців без будь-яких правовстановлюючих документів, створюючи при цьому додаткові торгівельні місця. Підприємці зазначають, що змушені погоджуватись на вищезазначені умови керівництва облспоживспілки, оскільки у разі незгоди із ними, останнє погрожує їм розірванням договору оренди торгових місць та не укладенням договору на новий строк.

Зазначені факти свідчили про те, що між підприємцями Завокзального ринку та Волинською обласною спілкою споживчих товариств склалась конфліктна ситуація, яка потребувала негайного її вивчення та оцінки з боку Луцької міської ради, як власника земельної ділянки, переданої згідно договору оренди Волинській обласній спілці споживчих товариств для обслуговування ринку «Завокзальний». У зв’язку з цим Луцькою міською радою було прийнято рішення від 28.02.2013 року № 38/58, згідно якого було створено тимчасову контрольну комісію Луцької міської ради з питань врегулювання конфліктної ситуації, що склалася між підприємцями Завокзального ринку та облспоживспілкою у складі 9 депутатів Луцької міської ради».

Окрім цього, депутат міської ради Андрій Козюра повідомив, що до контрольної комісії неодноразово надходили заяви підприємців зі скаргами на чинення облспоживспілкою перешкоди у здійсненні підприємницької діяльності.

Тимчасова контрольна комісія Луцької міської ради з питань врегулювання конфліктної ситуації, що склалася між підприємцями Завокзального ринку та Волинською обласною спілкою споживчих товариств детально вивчила конфліктну ситуацію та прийняла відповідні висновки та рекомендації.

Чимало фактів, що підтверджують конфлікт інтересів, недотримання облспоживспілкою своїх зобов’язань, навели у своїх виступах підприємці Завокзального ринку Олександр Волинець, Алла Сівак, Олександр Пасічник. Свою точку зору щодо врегулювання конфлікту, висловили підприємці Зіновія Мелянюк та Віктор Мартинюк. Виступив перший заступник голови правління Волинської обласної спілки споживчих товариств Володимир Горгут.

В обговоренні питання взяли участь депутати Василь Гриб, Роман Романюк, Андрій Калахан, Сергій Сівак, Ганна Кравчук, Юрій Вега, Роман Бондарук, Богдан Шиба. Вони наводили ряд аргументів, які свідчили про те, що проект рішення з цього питання треба прийняти. А тому депутати підтримали зі змінами і уточненнями рішення про розірвання, у судовому порядку, договору оренди землі із Волинською обласною спілкою споживчих товариств.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вже 1300 реєстраторів ...
Наступна новина: На Буковині виникла пожежа ...

КОМЕНТАРІ