В Луцьку розпочала роботу 41-а сесія міської ради

В Луцьку розпочала роботу 41-а сесія міської ради

30.05.13 09:36 0 913
Депутати міської ради зібралися на чергову сесію. Розпочали роботу обранці громади з формування порядку денного. Загалом, до нього включено 85 питань.

Затвердивши порядок роботи 41-ї сесії, депутати перейшли до озвучення запитів та запитань.

Депутат Юрій Корольчук зазначив, що до нього звернулися мешканці будинку на пр.Відродження, 14 з проханням вирішити питання будівництва зливової каналізації. За його словами, там ситуація складна і будинок постійно підтоплює. Він попросив, аби прискорити вирішення цієї проблеми.

Обранець громади Іван Корчук звернув увагу на критичну ситуацію, що склалася з окремими житловими будинками, які зведені на схилі біля річки Стир в районі вулиці Героїв УПА.

Міський голова Микола Романюк зауважив, що ситуація дійсно складна і треба її вирішувати, бо можуть бути невтішні наслідки. За його словами, при внесені змін до міського бюджету необхідно буде передбачити кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації. Далі будемо шукати кошти на вжиття заходів.

Аскольд Пекарський у своєму запиті звернув увагу на відсутність смітників на вулиці Парковій. Також він наголосив на наведенні порядку на території міського пляжу у парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, адже незабаром почнеться купальний сезон.

Депутат Сергій Сівак звернувся з проханням провести ямковий ремонт на вулицях Софії Ковалевської, Мазепи та Щусєва.

Крім того, він просив встановити обмежувачі для в’їзду на територію парку 900-річчя міста Луцька зі сторони вулиці Богомольця.

Микола Романюк підтримав депутата та дав одразу протокольне доручення КП «Парки та сквери» і департаменту ЖКГ у десятиденний термін вирішити це питання.

З проханням облаштувати дитячий майданчик у дворі будинків на Бенделіані, 1, 3 а, 5 а та Дружби народів звернувся депутат Євген Ткачук.

Просив обранець громади й відновити зовнішнє освітлення у дворі будинку на бульварі Дружби народів, 5. Микола Романюк дав доручення КП «Луцьксвітло» у десятиденний термін вирішити це питання.

Олександр Плісецький у своєму запиті звернув увагу міського голови на необхідність ремонту пішохідної доріжки на мості через річку Сапалаївка по вулиці Шопена.

Андрій Калахан попросив розібратися у ситуації із забудовником, який прокладав комунікації по вулиці Шкільній та після завершення робіт не провів належного благоустрою. Міський голова Микола Романюк підтримав обранця громади та зауважив, що часто і «Луцьктепло», і «Луцькводоканал», і «Волиньгаз», проводячи роботи на власних мережах, не приводять територію у належний стан. За його словами, цього бути не повинно і має бути порядок.

Депутат Андрій Осіпов поцікавився у міського голови ситуацією щодо звільнення приміщень дитячих садочків на вулицях Чехова та Ярощука від орендарів.

Микола Романюк поінформував депутата, що з Управлінням пенсійного фонду України у м.Луцьку досягнуто домовленості, і вони переїжджають у приміщення на пр. Грушевського. Однак, на переїзд необхідний час. Міський голова зауважив, що на переобладнання приміщення необхідно більше 1 млн грн.

Що ж стосується приміщення колишнього дитячого садочка на вулиці Ярощука, де нині розміщений міський центр зайнятості, то тут ситуація складніша. Микола Романюк зазначив, що перемовини з ними ведуться і йде пошук варіантів переселення.

Міський голова повідомив, що ведеться робота й про відновлення роботи дитячого садочка на вулиці Декабристів. Нині тут у частині приміщення знаходяться структурні підрозділи міської ради й обласні структури. Це питання також вирішується.

Також цьогоріч планується відкрити дві додаткові групи у ДНЗ № 18 на 50 місць.

Обранець громади Павло Данильчук попросив міського голову прокоментувати ситуацію із реконструкцією на П’ятницькій гірці, що на вулиці Горького.

Микола Романюк зазначив, що це місце заслуговує на увагу. Там колись була церква і, відповідно, проводилися поховання. За його словами, це може бути ще одним туристичним об’єктом у Луцьку. Однак, зауважив міський голова, нині це місце знаходиться у неналежному стані. Особливих змін там не буде. Зокрема, проведуть заміну підпірної стінки, вкладуть нову бруківку, відновлять освітлення та встановлять лавочки. Тут зможуть відпочивати лучани.

Також свої запити озвучили депутати міської ради Олег Чернецький, Юрій Вега, Роман Бондарук, Роман Романюк, Василь Гриб.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільщина: збірна ...

КОМЕНТАРІ