На Івано-Франківщині Михайло Вишиванюк взяв активну участь у першому обласному форумі батьків

На Івано-Франківщині Михайло Вишиванюк взяв активну участь у першому обласному форумі батьків

30.05.13 11:51 0 896
На розвиток освітянської галузі виділяється 33% з обласного бюджету. Про це учасників обласної конференції батьків поінформував голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. Як наголосив голова ОДА, кошти є, лишень «важливо добре думати про те, як їх раціонально використати».

При цьому було б корисно, як зазначив Михайло Вишиванюк, запозичити досвід роботи батьківського комітету загальноосвітньої школи №23 м. Івано-Франківська, яким на конференції поділився голова батьківського самоврядування обласного центру Петро Хмельовський. У навчальному закладі за бюджетні гроші, кошти громади і спонсорів втілюють різнопланові проекти з покращення матеріально-технічного стану школи. Реалізуючи заплановане, звітують про кожну копійку та обсяги робіт, запровадивши електронну паспортизацію класів. Започаткувати подібне загалом в області голова облдержадміністрації доручив директору департаменту освіти, науки, сім'ї, молоді та спорту ОДА Сергію Дерев’янку. На думку Михайла Вишиванюка, це дозволить прозоро і ефективно використовувати гроші та вивчити нагальні проблеми дитсадків і шкіл.

Чимало виступів на конференції стосувалися механізмів проведення тендерних процедур при закупівлі продуктів харчування для дітей. Петро Хмельовський, зокрема, запропонував ініціювати обов’язковість наявності в учасників тендерів власного виробництва, а начальник Івано-Франківського міського управління освіти і науки Наталя Микула переконувала – тендерні процедури повинні проводити не освітяни, а фахівці з якості продуктів чи фінансисти. Голова облдержадміністрації, вислухавши усіх, порадив поїхати у Закарпаття і дізнатися, як вирішуються питання проведення тендерних процедур там. «У Закарпатській області продукти харчування у навчальні заклади постачаються централізовано, і відповідає за це лише одна структура», - наголосив Михайло Вишиванюк і рекомендував освітянам порушувати питання перед вищими інстанціями влади про внесення змін до законодавства про порядок проведення тендерів, звертаючись також і до народного депутата України Олександра Сича (він був присутній на конференції).

За словами голови ОДА, важливо, щоб до складу тендерних комітетів входили представники санітарних служб і громадськості, в тому числі, батьківських комітетів.

На конференції було також озвучено пропозицію рекомендувати керівникам підприємств стимулювати успіхи обдарованих дітей краю, запровадивши для них стипендії. Михайло Вишиванюк підтримав думку і акцентував увагу на позитивному прикладі у цьому плані товариства «Лукойл».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопільщині голова ...
Наступна новина: На Львівщині 2013/2014 ...

КОМЕНТАРІ