На Львівщині Віктор Шемчук ініціюватиме встановлення пам’ятника Данилу Галицькому в м.Холмі

На Львівщині Віктор Шемчук ініціюватиме встановлення пам’ятника Данилу Галицькому в м.Холмі

30.05.13 13:46 0 860
29 травня, голова Львівської обласної державної адміністрації Віктор Шемчук відвідав меморіальний музей-майстерню Теодозії Бриж, філіал Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г.Возницького.

Зазначимо, що це була діюча майстерня скульптора Теодозії Бриж, всі свої роботи вона творила тут. З 2000 року майстерня запрацювала як меморіальний музей у складі Львівської національної галереї мистецтв. До слова, Теодозія Бриж за життя поставила в бронзі 32 скульптури по Україні і 1 посмертно. Також її пам’ятники можна побачити на Личаківському кладовищі. Загалом в музеї-майстерні виставлено понад 100 її робіт, виконаних із тонованого гіпсу та бетону.

Віктор Шемчук ознайомився із роботами заслуженої художниці-скульптора України Теодозії Бриж, висловив своє захоплення її творами та атмосферою музею. «Це унікальний музей скульптурних робіт Теодозії Бриж, це та культурна спадщина, яку ми ще не оцінили», – зазначив керівник області.

Оскільки не всі роботи скульптора вдалось завершити і виставити для громадськості, Віктор Шемчук наголосив, що меценати Львівщини разом з державою повинні долучитись до реалізації спадщини Теодозії Бриж повною мірою, щоб кожен мешканець чи гість регіону мав можливість оглянути, пишатися і пам’ятати про мисткиню. Також він зазначив, що питання культурної спадщини інтегрують та об’єднують народи, тому варто надбання нашої нації поширювати й за кордоном.

«Нам слід починати зі світоглядних речей, які налагоджують культурні взаємини та толерують одну націю з іншою», – сказав В.Шемчук. Керівник Львівщини висловив сподівання, що завдяки спільним зусиллям влади та благодійників вдасться віднайти кошти, необхідні для встановлення пам’ятника Данилу Галицькому в м.Холм (Республіка Польща). Він також додав, що особисто ініціюватиме таку співпрацю.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: До Дня захисту ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині у ...

КОМЕНТАРІ