На семінарі у Львові обговорили можливості енергозбереження у житловому секторі

На семінарі у Львові обговорили можливості енергозбереження у житловому секторі

30.05.13 13:19 0 875
28 травня у місті Львові, в рамках німецько-українського проекту «Енергозберігаюча санація житлових будинків», відбувся навчальний семінар на тему: «Як організувати масову санацію житлового фонду».

Зазначимо, що участь у роботі семінару взяв начальник управління інвестиційної політики департаменту економічного розвитку, інвестицій, торгівлі та промисловості облдержадміністрації Василь Лозинський. Зокрема, він виступив з доповіддю «Програма енергозбереження для населення Львівщини. Механізми та шляхи реалізації».

Значне зацікавлення у присутніх викликала перша і єдина в Україні Програма енергозбереження для населення Львівщини, яка діє з 2006 року. Окрім цього, під час семінару учасники обговорили можливості впровадження відшкодування відсоткових ставок за кредитами, отриманими на здійснення заходів з енергозбереження для об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) на базі Програми енергозбереження для населення Львівщини на 2013-2016 роки.

Застосування даного підходу дозволить здійснювати комплексні проекти з енергозбереження багатоквартирних будинків в цілому, а не лише в окремих квартирах, що значною мірою сприятиме зменшенню витрат на енергоносії та покращенню комфорту для мешканців.

Довідка:

В області з 2006 року діє Програма енергозбереження для населення Львівщини, яка передбачає видачу мешканцям області кредитів на впровадження енергозберігаючих заходів з відшкодуванням 15 відсотків річних в національній валюті за кредитами, отриманими на заходи з енергозбереження та 20 відсотків за кредитами, отриманими на заходи орієнтовані на використання альтернативних до газу джерел енергії.

Упродовж 2006-2013 років (станом на 28.05.2013р.) програмами стимулювання населення на здійснення енергоощадних заходів скористались 10 618 родин, які отримали кредити на загальну суму понад 86,5 млн. грн.

Сума відшкодування з обласного бюджету за наростаючим підсумком  за 2006 – 2013 роки складає 10,5 млн. грн.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненському ...
Наступна новина: У парках Тернополя планують ...

КОМЕНТАРІ