На теренах Житомирщини проживає майже кожний десятий миротворець України

На теренах Житомирщини проживає майже кожний десятий миротворець України

30.05.13 15:42 0 1003
29 травня світова громадськість відзначає Міжнародний день миротворців ООН. Крім того, на державному рівні відзначається ще і 21-ша річниця участі України в операціях ООН на підтримку миру. Цього дня у малій залі засідань Житомирської облдержадміністрації відбулася зустріч керівництва області та міста з обласним активом учасників миротворчих операцій.

Привітати миротворців прийшли голова обласної ради Йосип Запаловський, заступник Житомирського міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Наталія Леонченко, голова Житомирської обласної організації учасників міжнародних миротворчих операцій «Солдати миру», підполковник запасу Сергій Коробцов і голова Житомирської обласної ради ветеранів України, генерал-майор у відставці Микола Каширін.

Участь України в миротворчих операціях почалася після прийняття Верховною Радою України Постанови від 3 липня 1992 року № 2538-ХII «Про участь батальйонів ЗС України в Миротворчих Силах ООН у зонах конфліктів на території колишньої Югославії». Саме нашій державі належить ініціатива заснування Міжнародного дня миротворців ООН, який із 2003 року щорічно відзначається 29 травня.

При цьому серед регіонів України Житомирщина займає передові позиції у підготовці та відправці миротворчих контингентів та миротворчого персоналу в різноманітні зони конфліктів для стабілізації та підтримання миру. Крім того, Житомирська область стала базовою під час формування особового складу окремої бригади, яка брала участь у миротворчій операції в Іраку. Відтак, на Житомирщини проживає майже кожний десятий миротворець України.

Голова обласної ради Йосип Запаловський, переказуючи миротворцям вітання від голови облдержадміністрації Сергія Рижука, подякував їм за мужність, відвагу та самовіддане виконання військового обов’язку. «Участь у миротворчих операціях сприяють підвищенню авторитету нашої держави на міжнародному рівні. Ми, представники влади, завжди підтримуватимемо вас, – звернувся посадовець до присутніх у залі учасники міжнародних миротворчих операцій. – При цьому дуже боляче, що частина наших миротворців не повернулися з поля бою. Але я впевнений, що світ ніколи не забуде солдатів у блакитних касках, які берегли мир і спокій».

За сумлінне виконання службових обов’язків, значний особистий внесок у військово-патріотичне вихованню молоді, соціальний захист військовослужбовців та з нагоди Міжнародного дня миротворців ООН Йосип Запаловський вручив учасникам миротворчих операцій почесні грамоти від облдержадміністрації та обласної ради. Зокрема відзнаки обласної влади отримали полковник, начальник штабу – перший заступник командира 8 армійського корпусу Ігор Павловський, капітан, енергетик – начальник електротехнічної служби 95 окремої аеромобільної бригади Сергій Мороз, сержант запасу, пенсіонер МОУ Володимир Радковський, майор, начальник служби 93 окремого полку зв’язку 8 армійського корпусу Олександр Ліньов, прапорщик, начальник радіостанції Р–161 А2Н 95 окремої аеромобільної бригади Валентин Федоренко, підполковник, заступник командира бригади – начальник відділу логістики 95 окремої аеромобільної бригади Павло Щербань.

Яскравим прикладом самовідданого служіння Батьківщині є діяльність Житомирської обласної організації учасників міжнародних миротворчих операцій «Солдати миру», яку очолює учасник багатьох миротворчих операцій, підполковник запасу Сергій Васильович Коробцов. Саме з його ініціативи та за сприяння облдержадміністрації, згідно з розпорядженням Міністерства освіти і науки України, загальноосвітній школі № 7 м. Житомира присвоєно ім’я Валерія Бражевського – миротворця, якій загинув, виконуючи бойовий миротворчий обов’язок в Іраку.

Організація «Солдати миру» дія є 2004-го року, її представники ефективно забезпечують після службової реабілітації працевлаштування учасників міжнародних миротворчих операцій, згуртовують миротворців в ім’я подальшого розвитку української держави.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині на ...
Наступна новина: На Рівненщині проведення ...

КОМЕНТАРІ