Тернопіль: студенти ТНЕУ – переможці «StudFest2013» поїдуть у Батумі

Тернопіль: студенти ТНЕУ – переможці «StudFest2013» поїдуть у Батумі

30.05.13 14:56 0 861
З 24 по 26 травня у Тернополі відбувся перший студентський фестиваль «StudFest2013». Змагалися за кубок «Студентської столиці» та поїздку від міського голови Сергій Надала у Батумі (Грузія) дев’ять команд, серед яких три зі Львова, Івано-Франківська та Рівного.

Через негоду у перший день фестивалю усі основні події відбулися у ЗОШ №24. На офіційне відкриття завітав міський голова Сергій Надал. « тут зібрались найактивніші представники вищих навчальних закладів заходу України. Протягом фестивалю у вас буде нагода довести, що студентство – це активна частина суспільства з творчими ідеями та бажанням змінювати Україну на краще. Команда, якій це найкраще вдасться, отримає кубок «Студентської столиці» та можливість поїхати на молодіжний фестиваль в наше місто-побратим Батумі», – зазначив очільник міста.

Після офіційної частини, команди з різних вузів брали участь у тренінгах, демонстрували шаржі на викладачів, грали у волейбол та ввечері на великому екрані у центрі Тернополя дивилися короткометражні ролики про свої університети.

Наступні два дні були насичені подіями. У суботу молодь взяла участь у квесті вулицями Тернополя та встановила рекорд України – найбільша кількість студентів у тролейбусі. За офіційною інформацією, у час пік у такому тролейбусі можуть поміститися не більше 100 людей, а рекорд тернополян 25 травня становив 195 студентів.

Останній день фестивалю розпочався із встановлення другого рекорду України – найдовшої шпаргалки у світі. Усі команди-учасники фестивалю ще вдома повинні були підготувати по 750 шпаргалок, що у підсумку вона простягнулася від Надставної церкви і аж до Острівка, довжиною1093 мта37 см.

Усі рекорди зафіксував представник книги рекордів України Петро Федчишин. Він же вручив офіційні грамоти молодіжній організації «Файне місто» та Тернопільській міській раді.

Ввечері відбулося офіційне нагородження переможців. Перше місце, а відповідно кубок Студстолиці та поїздку у Батумі виграла команда з ТНЕУ, друге місце – ТДМУ, третє – ТНПУ.

Фестиваль пройшов у рамках проекту «Тернопіль – студентська столиця України». Організатори: ГО «Файне місто», Тернопільська міська рада, студентський портал «Студентська столиця» (sc.te.ua).

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Перелік питань, що ...
Наступна новина: На Рівненщині причина ...

КОМЕНТАРІ