Ігор Бойчук: "На Тернопіллі влада знищує будь-які згадки про УПА"

Ігор Бойчук: "На Тернопіллі влада знищує будь-які згадки про УПА"

30.05.13 12:15 0 960
27 травня 2013 року голова Тернопільської обласної молодіжної громадської організації "Сокіл" Ігор Бойчук взяв участь в обговоренні ситуації щодо цьогорічної теренової гри "Легенда УПА". Причиною стало те, що вишкіл, у якому мала взяти участь учнівська молодь з усієї области, у визначені терміни так і не відбувся. Чиновники обласної адміністрації, очевидно, вирішили не злити вище керівництво, тому гра так і не відбулася. Громадські організації націоналістичного спрямування, серед яких і "Сокіл", заявили про намагання влади ліквідувати знану на Тернопіллі тернову гру "Легенда УПА".

"Цьогорічний змаг мав стати десятим, ювілейним, проте не відбувся. Визначені попередньо терміни (18–19) травня вже спливли. Чиновники ОДА, імітуючи роботу, фактично зробили все для того, аби гра не відбулася. Кероване Табачніком Міносвіти на всіх рівнях блокує культивування пам'яти про героїв Української Повстанської Армії, і Тернопілля не стало винятком", – розповів Ігор Бойчук.

Націоналіст наголосив, що зрив облдержадміністрацією заходу відбувся завуальовано.

"Після того, як постійна комісія Тернопільської облради з питань освіти, науки, молодіжної політики, спорту, туризму та курортно-рекреаційної діяльності затвердила рішення про проведення гри "Легенда УПА" 18–19 травня 2013 року, а документ підписав заступник голови облради Сергій Тарашевський, відповідну рекомендацію надіслали до обласного управління освіти. А там попередньо рекомендували перенести гру на середину осені, а згодом так і не підписали наказу про проведення змагу "Легенда УПА". Далі, щоби замилити очі громадськості, підопічні колишнього пластуна та заступника голови ОДА Петра Гоча вдалися до хитрощів. До районних управлінь освіти 15 травня надійшов рекомендаційний лист від начальника обласного управління освіти Івана Запорожана із рекомендацією сприяти організаторам заходу у підготовці та проведенні теренової гри "Легенда УПА" у визначений термін. Правда сам лист був датований 15 квітня. Тобто кур'єри і пошта працювали аж цілий місяць. І тут виникає запитання: організатори гри "Легенди УПА" 18 квітня відправили лист до Петра Гоча з проханням щодо сприяння в проведенні заходу. У свою чергу чиновники обласного управління освіти, спираючись на той же лист націоналістів, розіслали повідомлення в райони. Проте незрозуміло, як же міг Запорожан відправити ці листи, які пошта доставляла адресатам цілий місяць, на основі звернення, яке було надіслане до Петра Гоча аж через три дні після того, як чиновники буцімто розіслали його по районах?", – підкреслив Ігор Бойчук. Він також додав: "Націоналісти розцінюють ці дії управління освіти і науки ТОДА як такі що нищить національно-патріотичне виховання в області. На думку націоналістичних організацій, таким чином чиновники на місцевому рівні у своїх діях чітко наслідують політику, яку провадить українофоб Табачнік".

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці приймають ...
Наступна новина: На Рівненщині про переваги ...

КОМЕНТАРІ