Завдяки Міндоходів бізнес Хмельниччини отримає п’ять інноваційних вигід

Завдяки Міндоходів бізнес Хмельниччини отримає п’ять інноваційних вигід

30.05.13 14:38 0 945
Саме ці переваги та інші новели, які чекають на підприємницьку спільноту регіону від інтеграції колишніх податкового й митного відомств, презентував учасникам круглого столу в. о. начальника Головного управління Міндоходів у Хмельницькій області Володимир Михалчич.

У заході крім фахівців регіонального управління Міндоходів взяли участь представники підприємницької спільноти краю, інституцій громадянського суспільства та мас-медіа.

«Вперше в історії незалежної України ми маємо у складі центральних органів виконавчої влади відомство, яке несе на собі всю повноту відповідальності за наповнення державного бюджету. Концентрація усіх функцій, пов’язаних з адмініструванням податкових та митних платежів, в рамках єдиної структури – наразі це тренд, якого дотримуються багато провідних європейських країн, адже це принесе численні вигоди для бізнес-активу краю. Серед них на особливу увагу заслуговують: спрощення процедур отримання адміністративних послуг, підвищення якості й комплексності податкового та митного сервісу, скорочення кількості часу на обслуговування в державних органах, зниження рівня бюрократизації в державних органах влади, підвищення рівня довіри громадян до представників влади та забезпечення конфіденційності платників податків», – зазначив Володимир Михалчич.

Із створенням Міністерства доходів і зборів України відповідних змін зазнали й територіальні органи. Так, утворено Головне управління Міндоходів у Хмельницькій області, яке координує роботу митниці і податкових інспекцій регіону. Проте пріоритети у роботі усіх підрозділів нового Міністерства лишаються незмінними. Серед них: удосконалення системи адміністрування податкової системи України, якісне обслуговування платників із застосуванням новітніх технологій, спрощення документообігу, мінімум витрат часу представникам бізнесу на спілкування із державою, і максимум – на основну діяльність.

Утворення нової сервісної структури викликало жвавий інтерес та обговорення серед бізнес-спільноти краю. Зокрема від підприємницького активу надійшло чимало пропозицій стосовно удосконалення податкової системи України, процедури відшкодування податку на додану вартість, зменшення ставки Єдиного соціального внеску, легалізації тіньової трудової зайнятості та спрощення митних формальностей. Втім одностайними усі учасники зустрічі були у тому, що об’єднання двох відомств це надзвичайно важливий крок на шляху наближення європейських стандартів обслуговування до українських реалій та усунення бюрократичних перешкод, що заважають розвитку приватної ініціативи.

Так, за словами генерального директору ПАТ «Славутський солодовий завод» Миколи Дубіни: «Реформування та інтеграція двох відомств вже позитивно вплинули на поліпшення бізнес-клімату в регіоні. Зменшення ж ставки податку на прибуток підприємств до 19 відсотків дозволяє з оптимізмом дивитись у майбутнє та чекати на приток іноземних капіталів в економіку краю, адже це позитивний сигнал для інвесторів. Завдяки ж утворенню Міндоходів наразі діалог між владою та підприємницьким активом піднесено на новий якісний щабель відкритості, прозорості, обопільної довіри та взаємоповаги. І, власне, це є найпозитивнішим результатом для усіх учасників економічного життя держави».

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернівцях стартує ...
Наступна новина: Львівщина: «За частотою ...

КОМЕНТАРІ