На Буковині вітчизняні підприємці та іноземні інвестори відтепер мають єдиного адресата, який відповідає за якісний сервіс в адмініструванні податків

На Буковині вітчизняні підприємці та іноземні інвестори відтепер мають єдиного адресата, який відповідає за якісний сервіс в адмініструванні податків

31.05.13 17:14 0 1319
Саме так, під час засідання за «круглим столом» з представниками бізнесу та громадськості Буковини, відзначив головну новацію - об’єднання податкового та митного відомств в єдине Міністерство, в.о. начальника Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області Олексій Юрійович Тімарцев.

Презентуючи основні пріоритети роботи і переваги від створення Міністерства доходів і зборів України та його регіонального управління Олексій Тімарцев заявив: «Це важлива інституційна реформа, яка цілком відповідає загальносвітовим і, в першу чергу, європейським трендам, що забезпечить удосконалення системи адміністрування податкової системи України, якісне обслуговування платників із застосуванням новітніх технологій, спрощення документообігу та дозволить мінімізувати витрати часу представникам бізнесу на спілкування з державою, і максимум - на основну діяльність. Ми не експериментуємо наосліп - інновації та інформаційні технології стануть основою удосконалення нашої діяльності».

В.о начальника Міндоходів Буковини акцентував увагу присутніх, що Міністерство доходів і зборів – є адміністратором податків і зборів, а визначає податкову і митну політику, як і раніше, Міністерство фінансів. Цей баланс закладений, щоб не допустити будь-якого зайвого фіскального тиску на бізнес.

Олексій Юрійович підкреслив, що на виконання доручення Президента щодо зменшення тиску на бізнес Міністерство доходів і зборів переорієнтувало роботу з виявлення та розслідування правопорушень в межах ризикоорієнтованої системи моніторингу. Тобто, максимальна увага приділятиметься аналітичній роботі із мінімальним втручанням у справи сумлінних платників податків.

Про основні напрямки роботи та хід процесу реорганізації Чернівецької митниці розповів Юрій Петрович Черниш – в.о.начальника Чернівецької митниці Міндоходів. Юрій Петрович зауважив, що об’єднання функцій дає можливість підвищити ефективність управління процесами адміністрування податків і зборів, суттєво зменшити кількість перевірок суб’єктів господарювання та підвищити ефективність контрольно-перевірочної роботи. Також запевнив, що втрата колишнього статусу не спричинить незручностей у проведенні митних операцій, адже, як і раніше, пріоритетом у роботі митних органів залишається безумовне виконання Митного кодексу України.

Наприкінці зустрічі від керівника Міндоходів краю аудиторія отримала інформацію і про роботу територіального органу, зокрема йдеться, що 21 травня 2013 року Головне управління Міндоходів у Чернівецькій області розпочало свою діяльність. Відповідно, реорганізовані і місцеві податкові інспекції. На Буковині створено 4 об’єднаних державних податкових інспекцій Головного управління Міндоходів (Сокирянська, Кіцманська, Новоселицька та Хотинська ОДПІ) і 5 державних податкових інспекцій Головного управління Міндоходів (у м.Чернівцях, у Вижницькому, Глибоцькому, Путильському та Сторожинецькому районах).

Промовець зауважив, що платники Чернівецької області, як і раніше, отримують якісне податкове супроводження, а також ряд митних послуг в 13 сервісних центрах, які в минулому році були відкриті в інспекціях регіону та мають можливість користуватися всіма сервісами Міндоходів України, а для отримання інформація про роботу відомства, його офіційним сайтом (minrd.gov.ua). Також, продовжує свою роботу для платників і Акредитований Центр сертифікації ключів, який безкоштовно видає електронні ключі.

В свою чергу учасники заходу схвалили принципи роботи міндоходівців Буковини та висловили своє бачення подальшого співробітництва з ними.

Засідання «круглого столу» завершилося брифінгом, який для журналістів місцевих ЗМІ, провів в.о. начальника Головного Управління Міндоходів у Чернівецькій області Олексій Тімарцев.

Про це повідомив медіа-центр ДПС у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В.Зуб про непроплати ...
Наступна новина: Яромир Самагальський: ...

КОМЕНТАРІ