Словацька Республіка виявляє значний інтерес до розширення співпраці із Волинською областю

Словацька Республіка виявляє значний інтерес до розширення співпраці із Волинською областю

31.05.13 16:18 0 1137
За результатами діяльності на зовнішньому ринку в 2013 році Словаччина серед країн-членів Європейського Союзу є сьомим за величиною зовнішньоторговельного обороту діловим партнером Волині. Однак, можна очікувати значного пожвавлення бізнесових стосунків, адже презентація потенціалу Волинської області, яка відбулася 16 травня ц.р. у Посольстві України в Словацькій Республіці надала нового імпульсу різносторонній співпраці.

Про це йдеться у листі, який надійшов голові облдержадміністрації Борису Клімчуку від посла України у Словацькій Республіці Олега Гаваші.

Зокрема, зазначено, що «для представників словацької сторони було відкриттям таке різноманіття виробництва, інвестиційних пропозицій, економічного та туристичного потенціалу Волині». Перевагами краю, на думку іноземного бізнесу, є й вигідне географічне розташування та унікальні природні багатства: ліси та водні ресурси.

«Презентація викликала зацікавленість серед представників підприємницьких кіл Словаччини, експертному та журналістському середовищі. Учасники заходу від словацької сторони відзначили якість та змістовну наповненість проведеної презентації, повноту та комплексність висвітлених у її ході аспектів», - йдеться у листі.

З огляду на це, посол України у Словацькій Республіці Олег Гаваші висловлює вдячність волинській делегації та її очільнику, заступнику голови облдержадміністрації Едуарду Стоєву. Адже за результатами презентації вже досягнуто чимало. Зокрема, встановлено низку ділових контактів та узгодження проведення окремих зустрічей та підписання контрактів.

Також досягнуто домовленості щодо підписання міжрегіональної угоди між Волинню та одним із країв Словаччини. Окрім того, делегація області візьме участь у бізнес-форумі, який відбудеться у Братиславі на початку червня.

Особливо Олег Гаваші відзначив й те, що Словацька Республіка зацікавлена у продовженні роботи з презентації інших регіонів України.

 

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Іван Гринда вимагає не ...
Наступна новина: На Закарпатті в режимі ...

КОМЕНТАРІ