На Волині з 29 травня по 17 червня триватиме Десятий музичний фестиваль «Стравінський та Україна»

На Волині з 29 травня по 17 червня триватиме Десятий музичний фестиваль «Стравінський та Україна»

31.05.13 08:43 0 928
На Волині щороку напередодні дня народження музиканта зі світовим ім’ям Ігоря Федоровича Стравінського, який жив і працював у волинському містечку Устилуг, відбувається музичний фестиваль «Стравінський та Україна».

Цьогоріч імпреза розпочнеться о 18.00 год. в Луцьку на сцені Волинського академічного обласного музично-драматичного театру імені Т.Г. Шевченка. Артисти Харківського національного академічного театру опери і балету імені М. Лисенка покажуть балети І. Стравінського «Весна священна» і «Жар-птиця». Історичний і символічний акцент Десятого фестивалю – через сто років після прем’єри балет «Весна священна» повертається на «малу батьківщину»!

Щоразу фестиваль відкриває нові імена талановитої творчої молоді. Зокрема, 6 червня відбудеться концерт камерної музики за участі лауреата міжнародних конкурсів О. Полянського (фортепіано, Німеччина), соліста Московської філармонії К. Родіна (віолончель, Росія).

11 червня у супроводі академічного камерного оркестру «Кантабіле» Волинської обласної філармонії виступатимуть інструменталісти з міста Львів: І. Муравйова (скрипка), Н. Федюк (скрипка), Ю. Маківничук (фортепіано).

Нова сторінка фестивалю - Ігор Стравінський і Олександр Тансман. Дружба і співпраця композиторів, твори Тансмана, присвячені Стравінському – тема публічної лекції Анджея Вендланда, художнього керівника Міжнародного фестивалю «Тансман» (м. Лодзь, РП), яка відбудеться 16 червня у Волинському державному училищі культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського.

Музичні діалоги викладачів і студентів Музичної академії імені Бацевич з Лодзі (Республіка Польща) та Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф. Стравінського, Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Рівненського гуманітарного університету триватимуть упродовж заключного гала-концерту 17 червня.

Заходи у рамках Десятого музичного фестивалю «Стравінський та Україна» не будуть обмежуватися лише концертами. У відреставрованому будинку, де жив і працював Ігор Стравінський в Устилузі у день його народження 17 червня заплановане відкриття оновленої експозиції єдиного в світі музею композитора.

Організатори фестивалю - управління культури Волинської облдержадміністрації і Волинська обласна філармонія.

Фестиваль проводиться за підтримки Міністерств культури України, Волинських обласних державної адміністрації та ради, Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку, благодійних фондів «Рідна Волинь» та «Новий Луцьк».

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині кожній ...
Наступна новина: На Івано-Франківщині ...

КОМЕНТАРІ