Волинь: оздоровчий табір «Супутник» вперше капітально ремонтують з 1965 року

Волинь: оздоровчий табір «Супутник» вперше капітально ремонтують з 1965 року

31.05.13 11:34 0 978
Заступник голови облдержадміністрації Сергій Ющак ознайомився з ходом капітального ремонту оздоровчого табору «Супутник», що на озері Світязь. Заклад належить Волинській обласній організації профспілки працівників освіти і науки. Його капітально не ремонтували з 1965 року, коли він почав працювати.

За словами голови Федерації профспілок області Івана Карпомиза, ремонт «Супутника» обійдеться обласному бюджету в 3 млн грн, з яких 1,2 будівельники вже освоїли, решта буде витрачена в наступному році на прокладання каналізації. «Після всіх ремонтних робіт цей табір можна буде з гордістю називати «Волинським Артеком», що розташований на березі перлини краю озері Світязь», - вважає він.

Заступник голови облдержадміністрації Сергій Ющак повідомив, що нові соціальні ініціативи Президента України «Діти – майбутнє України» передбачають комплекс заходів, спрямованих на підвищення рівня життя малозабезпечених сімей та сімей, в яких виховуються діти з особливими потребами, а також всебічного розвитку кожної дитини. «Питанню захисту прав дітей та їх підтримки в Україні постійно приділялась велика увага. З новими ініціативами ця робота активізована та підкріплена фінансово та законодавчо. Цьогоріч з державного бюджету на оздоровлення дітей виділено на 300 млн грн більше, ніж минулоріч, загальна сума державного фінансування на якісний відпочинок становить 2,4 млрд грн. На Волині буде працювати 624 таборv оздоровлення та відпочинку. Щоб профінансувати оздоровлення дітей, залучаються обласний та місцеві бюджети. Щоб надати допомогу на закупівлю путівок для пільгових категорій дітей, з обласної казни було виділено майже 3 млн грн».

Ремонтні роботи в «Супутнику» виконує будівельна компанія «Житлобуд-2». Її працівники вже замінили покрівлю на їдальні та двох спальних корпусах, утеплили фасади, а також відремонтували клуб та будинок обслуговуючого персоналу.

Голова Волинської обласної організації профспілки працівників освіти і науки Василь Грановський повністю задоволений ходом та якістю ремонтних робіт. Він каже, що належно оцінити ініціативу влади та профспілок щодо оновлення «Супутника» зможуть тільки діти, які заїдуть на відпочинок 8 червня. За одну зміну тут оздоровлять 240 відпочивальників, а за літо – 1200.

 

 

 

 

 

 

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ