Волинь займає лідируючу позицію у м’ясному напрямку продуктивності - 21% у загальнодержавній частці

Волинь займає лідируючу позицію у м’ясному напрямку продуктивності - 21% у загальнодержавній частці

31.05.13 12:49 0 1241
29 травня на базі Горохівського коледжу Львівського національного технічного університету відбувся ярмарок професій. Нині у коледжі навчається 755 студентів, 624 з них - на денній формі навчання і 131 - на заочній.

Заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк, перебуваючи з робочою поїздкою в районі, зустрівся з молоддю. Він розповів про динамічний розвиток аграрного сектору на Волині та низку державних та регіональних програм підтримки АПК.

За його словами, кілька років поспіль держава щороку виділяє близько 250 млн грн на підтримку українських одноосібників. Зокрема, більше половини коштів за державними програмами тваринництва отримує Волинь. Водночас відзначив, що наш край займає лідируючу позицію у м’ясному напрямку продуктивності - 21% у загальнодержавній частці. На в усіх категоріях обласних господарств утримується 213,3 тис. голів великої рогатої худоби, а це - на 3,5% більше, ніж торік. З року в рік збільшується не лише кількість великої рогатої худоби, але й надої молока. Так, у 2010-му надій молока на одну корову становив 2800 літрів, а вже у 2012 році - понад 4000 літрів. Цьому сприяє впровадження сучасних технологій у селекційно-племінній роботі.

Колишні випускники, а нині – провідні аграрії Волині Валентина Здрилюк (СГПП «Дружба», Віктор Шумський (СГПП «Рать») та Валентин Вавринович (ТзОВ «Волинь-Нова»), також відвідали ярмарок професій у Горохові. Вони поділилися досвідом роботи і запросили до співпраці випускників коледжу.

 

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині внаслідок ...
Наступна новина: Нові вулиці у Чернівцях ...

КОМЕНТАРІ